El govern de l’EMD es compromet a donar prioritat al veïnat de Valldoreix a l’aparcament de Can Cadena

El president Puig també diu que donarà resposta al veïnat que recull signatures pel soroll de tapes de clavegueram mal instal·lades

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Audiència pública del Ple de gener a l'EMD
Audiència pública del Ple de gener a l'EMD | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La sotspresidenta de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada, ha pres el compromís de treballar perquè l’aparcament de Can Cadena sigui d’ús preferent per al veïnat de la vila. Segons diu, s’estudiarà la implementació d’un tipus de zona d’estacions, una mena de zona verda que serveixi per prioritzar el veïnat del conjunt de la vila per garantir així l’ús de l’estació per part del veïnat de la seva àrea d’influència. Això ha de passar per marcar unes quotes, un color de pintura que ho identifiqui i un acord amb l’Ajuntament de Sant Cugat perquè se sancioni si hi ha incompliments.

Aquesta ha estat la resposta de la sotspresidenta a la pregunta d’una veïna a l’Audiència pública. Herrada ha explicat que ja s’ha parlat de l’afer amb el govern –de fet, hi ha un conveni– tot i que reconeix que la concreció de la proposta segurament estarà marcada pels governs que sorgeixin de les eleccions del maig. En cas de no arribar a un acord, ha dit, es podria instal·lar una barrera però, explica, la gestió seria complicada i, sense el suport de l'Ajuntament, no es podria sancionar.

No és l’únic afer de l’entorn de Can Cadena que ha marcat l’Audiència pública. Maria Teresa Gavaldà ha acudit en representació del veïnat del tram de carrer que hi ha entre la plaça de Can Cadena i el carrer Sant Albert per demanar una solució als sorolls de les 11 tapes de claveguera del carrer. Apunta que hi ha poca distància entre elles, que estan col·locades al punt de pas de les rodes dels vehicles i que estan mal fixades.

La veïna ha denunciat que aquesta instal·lació provoca problemes de contaminació acústica, especialment greus durant la nit per la velocitat dels vehicles i per l’efecte sobre el veïnat de la zona. Per això han impulsat una recollida de signatures que hores d’ara ha tingut prop de 45 suports. Davant de la petició, el president Josep Puig s’ha compromès a traslladar l’afer als tècnics de l’EMD per buscar una solució.

A més d’aquests dos temes, Eduard Orteu, veí del barri del Monmany, ha preguntat per la instal·lació de les càmeres de seguretat, criticant que cap de les dues instal·lades fins el moment es trobi a vies de sortida de la vila. Puig ha respost que esperen instal·lar quatre càmeres més, una de les quals al Camí de la Salut.

Josep Arcas, membre de la JNC i de Junts que habitualment intervé a títol individual, ha aprofitat l’Audiència pública per preguntar a la vocal del PSC, Susanna Casta, per què el PSC va votar a favor d’una moció per combatre l’ocupació d’immobles al Ple de gener a Sant Cugat i es va abstenir en una similar l'octubre al Ple de Valldoreix. Casta ha defensat que el PSC dona llibertat en el vot i que a Valldoreix, on es va debatre abans, va considerar que l’abstenció era la millor opció. No ha entrat a debatre amb Arcas.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article