Neus José esdevé la presidenciable d’Independents a Valldoreix

La candidata no deixarà el càrrec a l’Associació de Propietaris i Veïns i serà la vocal si assoleixen vocalia però no la presidència

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD, Política

D'esquerra a dreta: Joan Contijoch, Neus José i Artur Royo
D'esquerra a dreta: Joan Contijoch, Neus José i Artur Royo | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’agrupació d’electors Independents Sant Cugat - Valldoreix presenta Neus José, hores d’ara membre de la junta de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, com a presidenciable. Ho ha anunciat aquest dimarts per la tarda al Club Esportiu de Valldoreix. José, que no deixarà el càrrec a l’entitat veïnal, serà la vocal de la candidatura en cas d’aconseguir una vocalia però no assolir la independència.

En la presentació, José ha reivindicat la candidatura com a independent dels partits i com a independentistes descontents amb els partits. De fet, rebutgen el funcionament assembleari però aposten per la consulta a la ciutadania per prendre decisions polítiques. Per ara no tenen definit un programa, que encara no saben quan presentaran. “L’EMD ha de ser una entitat oberta i a l’abast de la ciutadania”, ha reivindicat la presidenciable, “ha d’administrar els diners amb projectes que volem tothom i no els que es decideixen a un despatx”.

Artur Royo, en representació de la candidatura, que hores d’ara no té alcaldable a Sant Cugat, ha reivindicat Independents com una llista electoral independent a la resta de partits disposada a escoltar i prendre nota dels “problemes, queixes, suggeriments...” “Volem assegurar que Sant Cugat i Valldoreix aconsegueixin un govern independent, transparent i centrat en el servei a la població”, ha explicat Royo, que es proposa que la candidatura sigui decisiva per assolir l’alcaldia i clau per formar govern a Valldoreix. Descarten pactar amb “els partits del 155”.

Joan Contijoch ha estat l’altre representant d’Independents a la presentació de la candidatura. Ha assegurat que són conscients de la dificultat de visibilitzar-se però ha apuntat a la “nova política” com a tret diferencial. Això passa, explica, per la participació ciutadana amb un sistema informàtic per fer votacions, més mesures de transparència davant de “la corrupció i l’amiguisme” i una política centrada en el servei a la comunitat. Contijoch crida a fer una “política en positiu” i no basada en “les crítiques als altres”.

Independents Sant Cugat es va presentat el setembre passat com una candidatura que cerca el vot dels independentistes descontents amb els partits polítics. La presentació de la candidatura a Valldoreix també ha servit per obrir un diàleg amb les persones assistents –poc menys d’una cinquantena de persones–, que han apuntat a problemàtiques com la mobilitat i la recollida de signatures.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article