L’EMD ha pagat més de 110.000 euros a la concessionària del Complex Esportiu mentre es negocia l’execució de la sentència
El govern explica que el darrer abonament, de més de 65.000 euros, correspon als subministraments i ha estat instat per l’empresa
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Jaume Sanmartí, vocal d’ERC-MES, va advertir al darrer Ple que un nou decret de presidència va ordenar el pagament de 66.548,95 euros a l’empresa Eventing Sports Cinc SL, concessionària del Complex Esportiu de Valldoreix. Aquesta quantitat s’ha de sumar als 50.000 euros que l’EMD ja va pagar a la concessionària el mes de setembre, una bestreta criticada per l’oposició d’esquerres per haver-se produït en plena negociació per a l’aplicació de la sentència que obliga a tornar a les condicions del contracte del 2003. En total, per tant, l’EMD ha pagat 116.548,95 euros.
El govern va explicar que els 50.000 euros del setembre corresponien a l’abonament d’una part dels subministraments del curs 2021-22. Els més de 65.000 euros del nou decret també corresponen a l’electricitat i el gas d’aquests dos anys. Segons el president, Josep Puig, la concessionària ja havia abonat aquests diners i, per evitar fer fallida, ha demanat les quantitats a l’EMD.
Sanmartí recorda que un dels elements a acordar és com queda la distribució de despeses ja que el retorn a les condicions del 2003 suposa que la concessionària deixa d’assumir la titularitat dels contractes amb les companyies de subministrament de gas i electricitat i no percep el pagament de 50.000 euros anuals per part de l’EMD per aquest concepte. Alhora, ha de pagar un cànon d’un 20% del resultat positiu.
Davant d’això, Sanmartí ha preguntat “amb quins criteris es fa aquesta despesa tenint en compte la situació processal en què es troba l’assumpte”. El vocal republicà també demana l’auditoria dels comptes de la concessió. Puig assegura que el pagament respon al retorn a les condicions del 2003 tot i que, per ara, no concreta quan ni en quins termes es podrà aplicar el conjunt de la sentència.
La resolució judicial, que va esdevenir ferma el juny del 2021, ha derivat en un debat polític ampli. Primer, el maig de l’any passat, arran d’un informe econòmic-financer, posteriorment desacreditat pel govern, i el pagament de la primera bestreta. La vocal d’Economia, Lluïsa Muñoz, ha descartat en tot moment rescindir el contracte i ha assegurat que el cost per a l’EMD de retornar a les condicions del 2003 és de 600.000 euros, 460.000 més que el que recollia l’informe.
Després, amb la pressió per part de l’oposició i, especialment, de l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes, continuadors de la causa judicial. El setembre passat, aquesta entitat va demanar l’execució de la sentència al jutjat davant de la manca de concreció en les reunions que s’havien fet fins el moment.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari