Els quatre regidors del PSC repeteixen als llocs de sortida de la llista

Pere Soler, Elena Vila, José Gallardo i Pilar Gorina fan una valoració positiva de la feina feta

per Jordi Pascual Mollá

Política

Els quatre regidors del PSC
Els quatre regidors del PSC | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els socialistes fan confiança en els seus quatre regidors actuals i els tornen a situar als quatre primers llocs de la llista. Pere Soler, que ja havia estat presentat, serà el cap de llista. Actualment és el primer tinent d’alcaldia i ostenta les àrees de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport. Estarà seguit d’Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç, Formació, Ocupació i Empresa; de José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, i de Pilar Gorina, regidora d’Educació, Universitat i Memòria Històrica.

Segons han explicat en una roda de premsa aquest dimarts al matí, la comissió encarregada de preparar la candidatura ja té una proposta per a la resta de la llista que haurà de ser aprovada per l’agrupació local el proper 21 de març. Posteriorment haurà de ser ratificada per la federació i el consell nacional, un procés que acabarà el tres d’abril. En paral·lel preparen el programa electoral, que preveuen que sigui un document viu que es pugui anar modificant i millorant partint d’una proposta base.

“No ens fa falta canviar cap peça”, ha defensat Soler, “els tres regidors han estat la punta de llança en les polítiques d’innovació en cadascun dels seus àmbits”. El candidat no ha entrat a valorar si cal canviar alguna persona dels companys de govern tot i que ha posat en valor el “treball fet amb respecte i tolerància” al tripartit amb ERC-MES i CUP-PC.

La roda de premsa d’aquest dimarts ha servit també per fer una valoració de cada àrea que ampliaran en forma de valoració de mandat properament. Sobre la seva cartera, Soler ha dit: “Estem endreçant l’economia i cada dia estarà més. Tenim una economia local solvent”. Aquestes declaracions arriben després de l’anunci del Pla de mesures per a la racionalització de la despesa i la millora dels ingressos arran del resultat negatiu de 3,6 milions d’euros de l’exercici passat. Tot i això, Soler defensa que els ajustaments no són retallades perquè la despesa es podrà fer més endavant.

Vila defensa que aquest mandat s’han posat “les bases per generar ocupació digna i de qualitat”, un treball que ha culminat amb la creació d’un Pacte per l’Ocupació Digna i de Qualitat. La tinenta d’alcaldia defensa les taules d’emergència i la seva consolidació un cop acabada la pandèmia i ha fet un esment especial a l’economia social i solidària: “Hem assentat les bases amb una taula on de forma consensuada on cocreem un pla de treball per impregnar el teixit econòmic d’aquests valors”.

Gallardo, per la seva banda, ha repassat l’esforç que va haver de fer durant la pandèmia per garantir la recollida d’escombraries, la neteja dels equipaments públics i fins i tot la instal·lació de càmeres frigorífiques a l’aparcament del tanatori. Sobretot ha destacat l’aplicació de mesures de mobilitat sostenible com l’anella verda, l’ampliació de la xarxa de carrils bici, la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i la pacificació dels entorns escolars, mesures que reconeix que sempre són polèmiques i generen crítiques de banda i banda tot i que posteriorment, defensa, la majoria de la ciutadania es mostra satisfeta.

Finalment Gorina ha anunciat que acabarà la seva etapa professional com a regidora. Des de l’àrea d’Educació defensa que s’han posat les bases per afrontar la segregació escolar i detectar necessitats educatives que permetin impulsar accions. S’ha mostrat especialment orgullosa de l’impuls de la formació professional amb l’Institut FP Sant Cugat, del treball amb Labdoo per subministrar ordinadors a l’alumnat i del canvi de la zonificació escolar. Entre d’altres, ha destacat l’esforç per fer el nou edifici de la Mirada en l’àrea d’Educació i les exposicions i investigacions en la de Memòria Històrica.

Fins ara el PSC només havia anunciat la ratificació del seu candidat, que va ser presentat amb un gran acte amb el primer secretari a nivell nacional, Salvador Illa, el passat 14 de gener al Celler Cooperatiu. Soler va ser ratificat amb l’aval d’un 75% de la militància socialista a Sant Cugat, d’aproximadament unes 100 persones.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article