La població de Sant Cugat ja pot fer ús del cotxe compartit de Som Mobilitat

La cooperativa Som Mobilitat fomenta la mobilitat sostenible, elèctrica i compartida a les ciutats de Catalunya

per Clàudia Arrufat Serrano

Ecologia, Economia social i solidària

Ja es pot fer ús del nou cotxe de Som Mobilitat a Sant Cugat
Ja es pot fer ús del nou cotxe de Som Mobilitat a Sant Cugat | Som Mobilitat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sant Cugat ja és un dels 30 municipis que tenen cotxes disponibles de la cooperativa Som Mobilitat per compartir. En tota Catalunya hi ha 85 vehicles i hi participen desenes de municipis -alguns amb més d'un vehicle-, d'aquesta manera, les persones que en formen part volen aportar el seu gra de sorra a la transformació sostenible dels desplaçaments. La intenció és clara: menys contaminació i més reducció de vehicles a les ciutats.

Actualment, 3.627 persones i organitzacions sòcies formen part de la cooperativa i 3.740 usuaris fan ús del servei de carsharing que tot just aterra a Sant Cugat. És una nova forma de mobilitat compartida amb què s’han arribat a estalviar 472 tones de CO2 que s’haguessin produit amb l’ús dels vehicles particulars i no elèctrics. Només cal que la persona que vol fer ús del cotxe de la cooperativa en sigui sòcia i pagui la part proporcional de l'estona que el faci servir.

La proposta de Som Mobilitat a Sant Cugat va iniciar-se l'any 2019, va començar amb un breu testeig a part de la població per saber si la iniciativa interessava, si hi hauria força per impulsar el projecte i on volien que s'aparqués. Un cop la cooperativa comptava amb el finançament que calia, van haver de trobar un lloc on poder-lo aparcar i carregar. Al principi s'havia aparaulat amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) fer un aparcament de cotxes elèctrics on el cotxe de Som Mobilitat es pogués carregar i aparcar, però el tancament definitiu de l'acord es va veure estroncat per la pandèmia i el canvi de rector, segons informa Pau Cardoner del grup de Som Mobilitat Sant Cugat.

Segons informen fonts locals de la cooperativa, després de diversos intents de cooperació amb l'Ajuntament "van poder trobar un espai pel cotxe, en gran part, gràcies a la regidora de sostenibilitat Alba Gordó". La cooperativa va poder tancar l'acord amb Promusa, que ha participat habilitant la instal·lació elèctrica d'un aparcament al centre de la ciutat, al carrer del Vallès número 13. 

El cotxe de Som Mobilitat ja es pot trobar a l'aparcament del carrer del Vallès nº 13 | Som Mobilitat
El cotxe es pot trobar a l'aparcament del carrer del Vallès nº 13  | Som Mobilitat

Com puc agafar el cotxe de Som Mobilitat?

És un cotxe amb un pàrquing permanent “la idea és que el cotxe sempre es reculli i es retorni al mateix lloc” afirma Arnau Vilardell, membre de l’equip de Som Mobilitat. Cal formar part de la cooperativa per a fer-ne ús, la quota és un pagament únic de 10€ i després es lloga en funció de l’estona que es vulgui utilitzar. Segons Vilardell, el preu ronda els 5€ l’hora en funció de la tarifa i el cotxe triat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article