Una guia de drets socials per universalitzar-ne l’accés

L’Ajuntament publica un recull digital i físic per donar a conèixer els recursos socials existents

per Jordi Pascual Mollá

Drets, Política

La guia de drets socials elaborada per l'Ajuntament
La guia de drets socials elaborada per l'Ajuntament | Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un llibre amb més de 200 pàgines recull tots els recursos de drets socials de la ciutat. Aquesta guia, impulsada per l’Ajuntament, pretén ser l’eina per donar a conèixer els recursos existents i afavorir la universalització de l’accés a aquests. El tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, explica que s’enviarà a les cases de tots els santcugatencs i santcugatenques i s’habilitarà un espai al web municipal on es podran actualitzar els recursos.

“Els serveis socials bàsics estan per a tothom que en qualsevol moment té una dificultat relacionada amb qualsevol aspecte de la vida”, defensa Simarro, una mirada que ja plantejava la seva predecessora a la tinença d’alcaldia, Núria Gibert, “hem de construir un model de drets, una ciutat que garanteixi una vida digna a tothom”. Aquesta és l’argumentació que, acompanyada de l’increment del pressupost de drets socials de 5 a 9 milions d’euros durant el que va de mandat, posa les bases de la guia.

El document s’estructura amb 10 àmbits: població general, infància i adolescència, joventut, diversitat funcional, habitatge, dones, igualtat de gènere, persones migrades, persones grans i persones amb dependència. S’hi recullen tant recursos propis com els prestats per entitats socials de la ciutat. “Els agents socials també ajuden a sostenir la comunitat, que si està activa està cohesionada”, ha defensat Simarro. La guia s’acompanya d’un vídeo promocional amb la mateixa estètica que el llibre.

La presentació d’aquest dimarts per la tarda s’ha fet davant dels representants de diverses de les entitats de la ciutat i amb l’alcaldessa, Mireia Ingla, i la regidora de Salut i Ciutadania, Gemma Aristoy. Ingla ha dit que l’objectiu del govern és que “ningú quedi enrere”: “Tenim el propòsit de visibilitzar la diversitat, afrontar-la de cara i donar-li les respostes que es mereix”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article