Ple de març a l’EMD: aplicar l’urbanisme feminista i manifest del 8M

La sessió també ha servit per incrementar en 7.200 euros la partida del manteniment i la neteja de rieres

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Sessió de març de la Junta de Veïns
Sessió de març de la Junta de Veïns | EMD de Valldoriex
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dues mocions i vuit punts de govern han marcat el Ple de març a l’EMD amb temes com el 8M, l’urbanisme feminista i una modificació pressupostària. A continuació repassem els principals punts del Ple.

Manifest institucional pel 8M

En forma de moció institucional, el Ple ha començat amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones promogut per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. “Aquesta jornada simbolitza l'esperit crític que ens conduirà a l’erradicació de les desigualtats, tot desmuntant les bases que permeten conductes hostils com l'assetjament sexual, la violència i la discriminació contra les dones”, recull aquest manifest, que crida a “construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes”.

Urbanisme feminista

Tots els grups han votat a favor de la moció de la CUP-PC per desenvolupar un urbanisme feminista a Valldoreix. Això passa per iniciar un projecte que transformi la visió de l’urbanisme de la vila, amb una formació en perspectiva de gènere als tècnics de l’àrea i l’elaboració d’un paquet de mesures per integrar la mirada de gènere en les polítiques urbanístiques. La moció també demana marxes exploratòries i tallers de debat de dones per elaborar un mapa de punts insegurs que posteriorment permeti prendre accions de senyalització, condicionament i il·luminació.

Ferran Marginera, vocal del grup proposant, ha dit que tenir en compte la perspectiva de gènere és més que una etiqueta reduccionista i ha posat d’exemple les diferències en mobilitat entre homes i dones: “El que aporta el feminisme és inclusiu i integrador”. Susana Herrada, vocal de Junts, ha dit que amb la mirada feminista també es beneficiaran altres persones, especialment les més vulnerables. Jaume Sanmartí, vocal d’ERC-MES, ha defensat la perspectiva de gènere en l’urbanisme com una forma d’aconseguir una ciutat per a tothom.

José Miguel García, vocal de Ciutadans, ha posat l’accent en la seguretat parlant de la preocupació ciutadana que queda recollida a l’Observatori Sociològic, xifres que ha aprofitat per demanar més presència policial al carrer i l’obertura de la subcomissaria de Valldoreix. Susanna Casta, vocal del PSC, ha posat l’accent en la percepció de seguretat de les dones i per això ha posat en valor les marxes exploratòries.

Rectificació de la cessió de finques a Can Monmany

Tots els grups han votat a favor de l’esmena d’uns errors en la cessió de finques de Can Monmany l’any 2012. Es tracta de la cessió gratuïta que va fer ERIDE 2005 SL i que es va registrar amb referències cadastrals errònies que es resolen amb aquesta rectificació.

Més diners per al programa de gestió d’expedients i per al manteniment de rieres

El govern ha votat a favor d’una modificació pressupostària que amplia en 12.006,27 euros la partida del contracte de serveis del programa de gestió d’expedients i en 7.200 el manteniment i la neteja de rieres. També incorpora altres partides menys elevades com els 5.000 euros per a instal·lar aire condicionat a la sala d’informàtica de l’EMD, 3.876 per al servei d’acollida de l’escola bressol i 1.200 per a la recollida d’animals morts. Tots aquests diners provenen del romanent de tresoreria.

Ramon Segura, vocal d’ERC-MES, ha preguntat per què el càlcul de l’increment de la partida de la neteja de rieres s’ha fet ara i no amb l’aprovació inicial del pressupost. La sotspresidenta, Susana Herrada, ha dit perquè els preus han pujat i es preveu una actuació més extensiva. José Miguel García, vocal de Ciutadans, ha posat en valor la partida per al programa de gestió d’expedients. L’oposició s’ha abstingut en bloc.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article