Potenciar la poesia entre els joves: Ferrater després de l’Any Ferrater

La presentació del segon Llibret elCugatenc reivindica la figura del poeta i fer arribar la poesia als joves

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Presentació del Llibret elCugatenc 'I després de l'Any Ferrater, què?' a l'Abacus
Presentació del Llibret elCugatenc 'I després de l'Any Ferrater, què?' a l'Abacus | Víctor Martínez
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

I després de l’Any Ferrater, què?, el segon Llibret elCugatenc, ha estat presentat aquest dijous per la tarda en un acte a l’Abacus, un acte que ha servit per reivindicar la difusió de la poesia entre el jovent amb propostes com el premi de poesia de secundària impulsar per l’Associació Gabriel Ferrater. Miquel Santaeulàlia, president de l’associació, ha posat aquest repte com un dels objectius un cop passat l’Any Ferrater, celebrat el 2022. El Llibret ja es pot adquirir a l’Abacus per vuit euros i durant les properes setmanes es distribuirà a altres botigues de la ciutat.

Mira la galeria d'imatges de l'acte.

Santaeulàlia, que és autor d’un dels textos recollit al Llibret, també ha posat en valor el projecte Apadrina un poema, una iniciativa de l’Associació Gabriel Ferrater per comentar tots els poemes de Ferrater. És, per ara, una iniciativa en línia que han d’acabar de completar –encara els falten els comentaris d’uns pocs poemes– i no descarten editar-la. Un dels capítols del Llibret també es dedica a Apadrina un poema, escrit pel seu coordinador, Enric Sullà.

L’acte ha comptat amb la participació de la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que també s’ha marcat el repte d’arribar al jovent, un repte compartit amb la regidora d’Educació, Pilar Gorina, que també ha acudit a la presentació del Llibret. Madrona ha aprofitat la seva intervenció per recordar que a l’Oficina de Turisme es pot aconseguir una targeta amb un codi QR per fer la ruta Ferrater.

Jordi Pascual, periodista d’elCugatenc i autor de dos dels articles del Llibret, ha presentat l’acte explicant l’objectiu dels Llibrets: difondre la cultura i el patrimoni santcugatenc. Ha destacat que la portada del Llibret és una fotografia inèdita de Ferreter feta per Colita, cedida per l’expresident de l’Associació Gabriel Ferrater, Joan Tres, per a la publicació.

La presentació del Llibret ha comptat amb l’actuació musical de Joan Artigas, cantautor santcugatenc que té un disc en què canta diversos dels poemes de Ferrater. A l’acte ha interpretat diversos poemes, entre els quals Cambra de la tardor, el poema més destacable de Ferrater i que es reprodueix al principi del Llibret.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article