Primàries

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Per fi ha succeït el que tothom demanava, per fi s'ha passat de les paraules al fet. El pròxim 21 de maig, el "super dissabte", els i les militants de Convergència no només escolliran si volen refer el partit o crear un de nou, sinó que a més a més tindran el que mai hi havia hagut al partit: primàries.

Sí, després de tant parlar de democràcia interna, de necessitat de primàries, de renovació de rostres massa vistos, ha sigut una dona, la Sílvia Requena, la que ha tingut el valor de fer el pas. De presentar-se com a alternativa al candidat "oficial" Francesc Homs a encapçalar la llista per a les pròximes eleccions generals.

La Sílvia, presidenta de la Sectorial de Convergència d'Igualtat i Drets Civils, ha donat una lliçó de valentia i ha obert el camí perquè en el futur tots els càrrecs, públics i interns, puguin ser decidits en autèntiques primàries, on els militants de base, que són la veritable força del partit, podran exercir el que fa temps que reclamen; la democràcia interna.

Aquest és un pas més important del que sembla, en un moment en què Convergència busca la seva raó de ser, renovar una fórmula que ja no atrau votants, i refer-se en un moment on tota la política viu un període de renovació.

I el millor de tot és que aquest canvi, en un clar exemple de què la renovació s'ha de produir des de les bases cap amunt, i no a la inversa, el provoca la decisió ferma i valenta d'una dona que decideix donar el primer pas.

Perquè tots els canvis que han dut la democràcia fins als nostres dies, han tingut sempre un primer pas. Una Rose Parks que va decidir no cedir el seu seient a l'autobús, com a dona de color, a un home blanc. Una Olimpia de Gouges que va reclamar per a les dones el mateix dret a ser escoltades en públic com als homes que el que tenien de ser executades per igual. O una Mary Wollstonecraft que va reclamar per primer cop el dret de vot femení.

Moltes vegades els canvis que ens porten a la conquesta dels nostres drets civils, tenen nom de dona. I en aquest cas, el de les primeres primàries a Convergència, té un nom: Sílvia.

Moltes són les raons per les que la Sílvia es una bona candidata a encapçalar la llista de Convergència a les generals. Però només per haver donat el primer pas que permetrà que d'altres facin el mateix, només per això, ja mereix tot el meu respecte. I el meu vot.

Francesc Carol

Llicenciat en Antropologia i Dret

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi