Sant Cugat també vol escalfar-se amb la Constitució

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Segur que molts encara recordeu les imatges d’Empar Moliner cremant una Constitució al plató dels Matins de TV3. La sorpresa i contundència de les imatges es van fer virals. L’escriptora va voler mostrar així el seu rebuig a l’anul·lació del Tribunal Constitucional (TC) respecte la llei catalana contra la pobresa energètica.

D’una manera més formal i institucional, ahir, 23 de maig, el Ple de Sant Cugat també va mostrar el seu rebuig a l’anul·lació del TC.  La moció presentada per Convergència i ERC-MES demana que es mostri un rebuig total a la l’anul·lació i consti la poca sensibilitat social del Govern de Rajoy. En termes d’acció, insta a que les entitats financeres continuïn a la taula de negociació i que es reconegui la resolució del Parlament Europeu a favor de no tallar els subministraments energètics durant l’hivern.

La moció va ser aprovada per tot els grups expectant els vots contraris de Ciutadans i PP. Aquests dos últims grups van al·legar que la moció incidia en la independència i que el tema ja s’havia tractat en el Parlament, i per tant, tenien un cost d’oportunitat inexplicable.

Més enllà de la moció, hi ha famílies, 895 de les quals ja s’havien acollit a la llei catalana, que amb l’anul·lació del TC han tornat a quedar exposades a talls del subministrament. Gent que per conjuntura econòmica personal i familiar no poden pagar per escalfar-se. Una vegada més, i crec que per desgràcia ens hem descomptat, l’Estat Espanyol, el Govern i tots els braços administratius i judicials que en pengen, actuen sense sentit, sense coherència i transgredint drets fonamentals.   

I tot perquè? Doncs per violació de competències i discriminació positiva respecte aquells que sí poden pagar. “És a dir, jo bereno i tu no berenes. I enlloc d’intentar que berenem tots dos el que fan es declarar el meu berenar inconstitucional”. 

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.