1 any de periodisme

La veu de l'equip d'elCugatenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

elCugatenc va llençar la seva web el 12 de juny del 2015, després d'una campanya de micromecenatge i gairebé mig any de preparatius. No negarem que les darreres setmanes –i fins i tot l'últim dia abans del llançament– van ser tot un repte de treball. Ara, un any després, podem afirmar sense por que el projecte ha valgut la pena.

Està clar que encara tenim molta feina per davant per consolidar el diari –sobretot pel que fa a la vesant econòmica, el gran repte enmig de la construcció d'un nou sistema comunicatiu–. Això no treu els reptes aconseguits. En 12 mesos ens hem posicionat com el tercer diari de Sant Cugat, per darrere del TOT i Cugat.cat, encara molt lluny d'ells. Estem considerats per institucions, partits i molts col·lectius com un actor més de la vida comunicativa santcugatenca.

Tot això ho hem fet sense perdre la visió crítica i publicar articles que han molestat a gent de moltes condicions. També altres que han agradat. Segurament, amb un equip petit com som, hem hagut de trair alguns dels principis inicials. Per exemple, encara depenem molt de l'agenda tot i que també hem fet força reportatges que la trenquen. De fet, cada setmana aproximadament publiquem un reportatge o entrevista que, ja sigui per forma o per tema, ens diferencia, ens dóna perfil propi i reivindica el periodisme lent.

Fins i tot en el moment de fer cròniques triem a consciència actes que considerem que encaixen amb els valors d'elCugatenc. Ens hem trobat més d'un cop ser l'únic mitjà que fa cas a depèn quines entitats. Els lectors i les entitats ho agraeixen. Són gent que creu i impulsa projectes sense ànim de lucre amb la màxima voluntat i esforç que, per la manca de recursos, queden exclosos del reconeixement social.

Ara ens queda un horitzó complex. Aprofitar el premi del concurs d'economia social de l'Ajuntament –encara treballem per superar noves fases– per millorar amb el que haguem de millorar. També preparem un anuari en paper, no trigarem molt a tenir notícies al respecte. Tot això ho farem amb debat intern i amb vosaltres. Necessitem que els lectors ens doneu feedback per saber, de portes enfora, què fem malament i què fem bé. Per això volem agrair tota la gent que ens seguiu a les xarxes i fomenteu la interacció, els que deixeu comentaris a la web i els que ens ajudeu a ser un diari més conegut. Desitgem que en un any, l'editorial celebrant el segon aniversari es publiqui en un elCugatenc consolidat definitivament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi