Un debat normal, almenys a nivell escenogràfic

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Nova campanya electoral, noves eleccions i tot semblava indicar que viuríem un nou circ audiovisual en el debat a 4 que organitzaven les tres operadores de comunicació de l’Estat. RTVE, Atresmedia i Mediaset eren les encarregades d’organitzar l’únic debat a 4 entres els quatre líders dels partits amb possibilitats de governar després de les eleccions del 26J. Però de manera contradictòria al que pensava, les coses van anar completament diferents.

En els compassos previs al debat l’arribada dels líder al Palau de Congressos de Madrid repetia les imatges de l’anterior debat organitzat exclusivament per Atresmedia. Rebuda a les portes de la seu, amb fotografia posterior i un gran desplegament per retransmetre l’arribada. En els programes previs al debat la pantalla es dividia en quatre parts per veure com “han llegado los representantes al debate.”

Però aquesta primera escenografia va ser només un miratge. Només un tic del que havia estat del debat de les eleccions del desembre. Per sort no es van repetir moltes de les imatges que vam veure, davant de l’estupefacció de moltes espectadors, en el debat d’ara fa 6 mesos: la mítica i ja històrica visita a la càmera del temps, les imatges de militants dels partits seguint el debat de manera conjunta com si es tractés d’un partit de futbol, l’escenografia de plató sobredimensionada i amb públic i un plató sense faristol.

Tot això en el debat d’ahir no es va repetir. Va començar el debat, es van presentar els participants, sense més escenografia que els actors implicats, i va començar. Falta polir la relació entre els presentadors, els tempos de les preguntes i el so dels micròfons, però és una bona prova per un debat. El debat d’ahir es va convertir en un fet històric per ser el primer de la història democràtica espanyola en afrontar els quatre líders dels partits més votats a l’Estat Espanyol.

Més enllà d’aquest simple fet històric la reflexió del contingut i la futura direcció del vot, us la deixo per vosaltres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi