Novetats fora d’EKO Camp

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sóc Zoe Galinsoga escrivint des dels camps de concentració del nord de Grècia. Ens hem desplaçat des d’EKO Camp als nous camps governats per l’armada militar als voltants de Thessaloniki.

Acabem d’assentar les nostres instal·lacions al camp S.K Market a Kalechore. Preparem la instal·lació també a un dels camps a Sindos.

Som una de les molt poques organitzacions que tenim permís per a treballar als nous camps de concentració, gràcies a l’esforç de les nostres coordinadores. Aquest és un fet molt greu. Es necessita una gran organització per entrar. Només som 4 voluntàries en total, per a un camp de 800 persones. La major part d’elles nens i nenes.

Set soldats seuen en taules de pícnic sota l’ombra d’un porxo, les refugiades s’asseuen als centímetres d’ombra que projecta el seu.

Fa dos dies que han desmantellat EKO Camp. A la matinada, sense informar a cap de les organitzacions. Han donat a les famílies (2.500 persones) una hora per deixar la seva casa de tres mesos ençà, sense previ avís, i traslladar-les a un polígon industrial sense aigua corrent.

En arribar, les famílies van començar a escriure’ns una gran quantitat de missatges, estaven atemorits.

La mateixa nit un grup de nazis grecs organitzats han aparegut a la reixa del camp, desvetllant-los entre crits i llançant-los rocs.

Al camp al qual m’han destinat no disposa d’ombra a l’exterior fora de la marquesina de l’edifici on s’apilen les tendes. Durant el dia s’asseuen amuntegats als centímetres d’ombra que projecta aquesta.

Avui una dona ha tingut un atac de cor a la tenda, no hi havia cap doctora.

Els nens i nenes juguen sota el sol i sobre l’asfalt amb els cubells d’escombraries, per què no hi ha cap altre objecte en tot el recinte.

Estan envoltats de polígons industrials abandonats. No tenen accés a internet, al corrent ni a menjar fresc.

Els residus i les aigües fecals s’acumulen a la superfície. No hi ha clavegueram.

Abans de plegar, una velleta ha entrat a la tenda. En veure’m, tot i que no em coneix, s’ha posat a plorar desconsolada. Li he fet un massatge.

Moltes dones venen a la nostra tenda a plorar.

En acabat m’he assegut a una vorera a respirar. Una nena s’ha assegut al meu costat, s’autolesionava amb una agulla de cosir.

Hi ha senyals de S.O.S molt greus.

Ajuda si us plau!

 

Totes les fotografies són d’Abdulazez Dukhan ‎#through_refugee_eyes

 

Zoe Galinsoga Duran

www.heartinhands.org

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi