¿Cómo no te voy a querer si fuiste campeón por segunda vez?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Més de 1.000 persones aclamaven Mariano Rajoy quan va sortir a la palestra per saludar i celebrar la victòria electoral amb els seus votants. Deixant de banda el discurs passat de voltes i fora de lloc del president en funcions i que va deixar frases memorables com “La bandera del PP es la bandera de España” o “Este partido se merece un respeto”, els càntics que es van deixar escoltar també eren d’alt nivell.

Les goles que es van agrupar al carrer Gènova van tenir temps d’apropiar-se el càntic dels comuns, “Sí se puede”, reafirmar la seva condició amb orgull del país del qual són, “Yo soy español, español, español” o cantar la cançó del Reial Madrid que commemora la consecució de la novena Lliga de Campions però amb modificació per elogiar Rajoy, “¿Cómo no te voy a querer si fuiste campeón per segunda vez?”.

La celebració massiva d’ahir al vespre va recordar als grans festejaments de les majories absolutes d’Aznar, fent palès que els populars no les tenien totes. La repetició d’eleccions ha reforçat les bases electorals del populars, que han vist com part de l’electorat de Ciutadans ha tornat a apostar per ells i com, a més, han atret votants nous respecte a les eleccions del desembre.

Tot aquest escenari d’eufòria descontrolada i alegria desenfrenada s’ha de contextualitzar al voltant d’un partit tacat totalment per la corrupció. Blesa, Barcanes, Fernández Díaz, De la Serna, ministre Soria, el PP Valencià en bloc, Buazà i tants altres noms que estan relacionats d’alguna manera o altre als populars i que estan vinculats amb trames de corrupció.

Per si això no fos poc per dimitir i fer una neteja general del partit, a més de que també hauria d’haver passat factura a les urnes, Mariano Rajoy ha deixat frases que passaran a la història de la política moderna. Fin de la cita, y la Europea, es el vecino el que elige al alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde, los xuxes, la segona ya tal, los catalanes hacen cosas, un vaso es un vaso y un plato es un plato, España es una gran nación y los españoles muy españoles i mucho españoles.

Amb tot això, ¿cómo no te voy a querer, Rajoy?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi