El ball de sigles després de CiU a Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El canvi de nom de CDC pot fer que finalment Brugarolas abandoni el govern. Sembla totalment un acudit però és cert. El passat diumenge CDC va decidir que la refundació del partit portava com a nou nom Partit Demòcrata Català (PDC). Fins aquí tot podria semblar més o menys normal més enllà de destacar que el nom evoca la part més conservadora del partit. Element contradictori quan el nou PDC diu que vol iniciar un procés d’independència. Però això és un debat a part.

El nou nom, dels ja exconvergents, té una semblança calcada a la dels seus socis de govern en molts municipis, entre ells Sant Cugat: Demòcrates de Catalunya. Arran d’això el partit fundat per la branca independentista d’Unió ja va denunciar diumenge passat que portaria el nou nom de CDC als tribunals i la sentència podria fer revisar els pactes dels governs locals. En el cas concret de Sant Cugat, això obre la porta que Brugarolas pugui deixar de formar part del govern local i deixi el nou PDC amb 10 regidors.

El més surrealista de tot plegat és que el que a priori podia semblar només una refundació interna i una neteja de cara, al final podria acabar passant factura al poder polític local. De fet, ençà que CiU es va trencar, el ball de sigles al voltant del govern de Sant Cugat ha estat constant i ha portat cua.

Després del trencament entre CDC i UDC el govern local es va continuar dient CiU durant un temps. El canvi de Cristina Paraira i Esther Salat al cantó convergent i l’afiliació de Brugarolas a Demòcrates de Catalunya va fer desaparèixer tots els militants d’Unió i va fer que el grup municipal que govern adoptés el nom de Convergència.  

Ara tot fa indicar que el govern es tornarà a canviar el nom pel de Partit Demòcrata Català i aquí és quan la posició de Brugarolas queda entredita. El pacte local entre l’antiga Convergència i Demòcrates de Catalunya indicava que el grup municipal adoptaria d’alguna manera el nom dels demòcrates un cop s’hagués realitzat el congrés de CDC per decidir el futur del partit. Ara, però, entre tant demòcrata la cosa serà complicada.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi