Sant Cugat, 'ciudad con ley'

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Ple de la ciutat va decidir ahir, 18 de juliol, Sant Cugat és ciudad con ley i no necessita més presència policial per controlar i vigilar els carrers. La moció presentada per C’s i PP instava a la Generalitat a augmentar el nombre de Mossos d’Esquadra a la ciutat però va quedar derogada amb els vots en contra de la resta de grups municipals.

Segons s’indicava en la moció, tombada pel Ple, Sant Cugat no compleix amb la ràtio de Mossos per habitant. L’acord 154/VI del Parlament de Catalunya del 2002 indica que hi ha d’haver 2,5 Mossos per cada 1.000 habitants. Ara mateix la ciutat té 1,8 policies, contant Mossos i Policia Local, per cada 1.000 habitants. A més, en la moció, tant populars com taronges van al·legar que malgrat que els ciutadans no se senten insegurs, els delictes per robatori i incivisme són “massa habituals”.

Per la seva banda la resta de l’oposició va refermar-se en la idea que la ciutat no necessita més Mossos d’Esquadra ni més seguretat, que Sant Cugat no és una ciudad sin ley. És cert que, malgrat votar en contra de la moció, el govern va indicar que està disposat a estudiar les ràtios dels Mossos. Part de la resta de grups que hi van votar en contra, també van expressar la necessitat de resoldre els conflictes més enllà de la simple utilització dels Mossos d’Esquadra.

És justament en aquest punt que la ciutat segurament ha de treballar amb més fermesa. Focalitzar els esforços en les zones amb més conflictes i solucionar-los sense la necessitat d’incrementar les ràtios d’agents policials. La dreta sempre ho acostuma a solucionar tot a cop de policia i sense parar a entendre quina és l’arrel de la problemàtica.

A més, aquest em sembla un debat completament estèril en una ciutat com Sant Cugat on la sensació de perill, tal com molt bé diuen PP i C’s en la moció, és gairebé nul·la. Demanar la ràtio de Mossos pel simple fet que ara la ciutat no compleix amb l’establert en l’acord parlamentari és demanar per vici i sense fonament de necessitat.

Tal com molt bé argumenten sempre Ciutadans en les mocions que ells creuen que no involucren als santcugatencs, potser que abans de presentar mocions que tenen un fonament inestable pensin en el tan nombrat cost d’oportunitat, que ja és massa alt. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi