Fora estelada!

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

S’ha fet pública la sentència contra la col·locació de l’estelada de la Plaça Lluís Millet. En aquest primer veredicte de la justícia catalana ha guanyat Societat Civil Catalana tot i que l’ajuntament té encara eines per recórrer la sentència.

Com aclareix molt bé la sentència es tracta d’una qüestió de caire polític que encara que respon a una decisió democràtica del ple està supeditada a la justícia, a l’imperi de la llei. Per tant, per molt que recorri l’ajuntament, és difícil preveure una sentència d’un altre caire. S’ha de treure o no l’estelada de la Plaça Lluís Millet?

Jo no l’hagués posat. Només li dono la raó al tribunal en una cosa: es tracta d’un bandera partidista, no de partit sinó d’una part de la societat. A mi no m’agraden les banderes però posats a escollir prefereixo la meva, la senyera, la del meu país. Però és evident que hi ha un conflicte de legitimitat. Per a mi a la sentència s’hauria de reclamar a la part demandant que deixés de dir-se com es diu, perquè ni representa a la societat, ni és civil i vol ser més espanyola que catalana pel que es veu per la seva forma d’actuar. Què tal “espanyola a Catalunya”?

Ara bé, un cop gastats els 6 mil euros en l’estelada, que dit sigui de pas em sembla una barbaritat, jo el que faria és canviar-la per la de la plaça de la Vila i la senyera penjar-la a la de l’estació. Així haurà de tornar a començar el joc del gat i el ratolí judicial i esperem que al final d’aquest procés ja no faci falta demostrar qui és més independentista. Si cal començar a desobeir, des dels municipis és una bona forma d’anar fent camí cap a Ítaca. I ara que l’alcaldessa ha aconseguit un altre càrrec important podrà marcar territori en la seva carrera política. 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi