Ni Sant Cugat està lliure de masclisme

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La societat en la qual vivim marca el comportament de cadascun dels individus que la formem, en reforça els estigmes i els clixés més bàsics. Els comportaments masclistes i les agressions que se’n deriven són una mostra més dels comportaments nocius que la nostra societat ens ensenya quan som petits. Des d'algunes escenes de les pel·lícules de Disney fins una floreta passada de voltes són diferents formes i graus de masclisme que per desgràcia es viuen avui en dia.

El protocol contra les agressions masclistes de la Festa Major Alternativa intenta fer front a aquesta lacra social. Però les conclusions del protocol de la FMA demostren que les agressions, malgrat no acabar en un atac greu, es produeixen de manera constant. Les floretes o comentaris que reforcen el paper de l’home per sobre del de la dona són agressions masclistes, que pel fet de ser menys impactants no deixen de ser greus.

Cal pensar que en un ambient de conscienciació com el de la FMA es van produir 16 agressions masclistes de diferent grau. Algú es pot imaginar quantes agressions es van produir a les altres places de la Festa Major que no tenien protocol? Només es podrà saber si la resta de places apliquen un protocol semblant. L’aplicació d’un protocol que doni eines a les dones per poder afrontar les agressions que es produeixen, cada vegada amb més freqüència, durant l’oci nocturn.

Però la feina contra el masclisme no es pot acabar amb un simple protocol durant les festes, ha de venir lligat de la mà de tallers i actes que se centri a afrontar les agressions masclistes que per la gran majoria de la societat són acceptades i passen desapercebudes. Per molt que ho pugui semblar, ni Sant Cugat està lliure de masclisme. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi