De vacances i feina precària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

S’aproxima el final de les vacances i ja es divisa a l’horitzó la rutina diària i la tornada a la feina. Però hi ha gent que no ha pogut gaudir d’unes vacances plenes perquè ha hagut de treballar per guanyar-se les garrofes o per obrir espai en el seu entorn laboral més immediat. Molts joves, entre els quals m’incloc, han treballat durant les vacances amb beca o amb contracte de pràctiques per agafar les primeres experiències laborals.

Unes pràctiques que normalment són profitoses per conèixer en primera persona com funciona la professió que s’ha estudiat al llarg de l’estada a la universitat. Però moltes vegades, i per desgràcia una tradició massa extensa, aquestes pràctiques són sense cobrar.

L’estudiant ocupa un espai més o menys important en l’empresa i inverteix hores que surten netes per l’empresa. En cap cas demano que es cobri el mateix que un treballador en plantilla però si quelcom simbòlic per no caure en la precarietat sistèmica actual. Moltes vegades aquesta precarietat va lligada d’un futur molt incert per tots aquests joves que acaben de sortir de les aules.

Però malgrat no tenir vacances sempre hi ha moments per desconnectar i deixar de banda, almenys per unes hores, les preocupacions per la feina. És en aquests moments que les vacances són bones per anar a la platja, llegir un bon llibre, anar a la muntanya i fer totes aquelles coses que durant el curs no es poden fer per falta de temps.

És per això que aquells que encara els quedin vacances les han d’aprofitar al màxim per fer allò que els ve de gust sense haver de pensar amb el que haurien de fer. Gaudir i viure la vida de vacances llegint un dels bons reportatges que durant l’estiu estem fent a elCugatenc. Aprofiteu els últims dies i les últimes hores que la rutina ja s’acosta. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi