El cap de seguretat que genera inseguretat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Per primera vegada en tot el mandat un càrrec de confiança va ser escollit a través d’un concurs públic, trencant així amb la tònica d’elegir els càrrecs a dit. El cap de seguretat ciutadana i via pública seria elegit a través d’un concurs públic i amb la futura reprovació del Ple.

Però d’ençà d’aquesta bona notícia tot han estat clarobscurs envers els candidats i l’elecció final. En el procés de selecció va saltar l’alarma quan, tal com va explicar aquest diari, un dels candidats havia estat contractat presumptament de forma irregular. Mesos després el mateix candidat va dir en una carta a elCugatenc que, malgrat els informes desfavorables dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Canet, la seva contractació s’havia fet de forma regular.

Finalment es van presentar els resultats del concurs públic i Jaume González va ser denominat nou cap de seguretat amb els vots favorables del govern i de Ciutadans, l’abstenció de PSC i PP i els vots en contra de la CUP, ERC-MES i ICV-EUiA. Quan semblava que el núvol de la inseguretat es dissipava, elCugatenc va publicar que s’havia impugnat el concurs públic per irregularitats.

Segons s’informava en la impugnació, s’havia eximit al nou cap de seguretat d’acreditar el nivell C1 de català. Ahir mateix vam saber, però, que González sí que té el nivell C1 i que el va acreditar a temps. El consistori al·lega que eximir el nivell de català era la rectificació d’un error burocràtic.

Tot va bé si acaba bé, diuen. I és més que evident que ens hem de quedar amb la nova manera de fer. Escollir un càrrec pels seus mèrits públics aconsegueix una parcialitat infinitament més gran que escollir el càrrec a dit. Però malgrat aquesta bona notícia, al voltant d’aquest procés s’ha generat una polseguera que no deixa indiferent a ningú. De moment, la figura de cap de seguretat i via pública porta més inseguretat que seguretat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi