AMPArticipa: fes-ho pels teus fills!

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Escola. 

Nou curs.

Primera reunió de famílies.

Algú diu: “Necessitem pares i mares voluntaris perquè siguin delegats del seu curs...”.

Entre el públic hi ha fractures de cervicals quan tothom mira al terra, al sostre o on sigui per evitar la mirada del voluntariós que suplica voluntaris.

Escola.

Assemblea o activitat organitzada per la nova junta de l’AMPA.

A l’escola hi ha 600 famílies.

A l’activitat, 7 persones, totes de la junta.

Un d’ells expressa el sentir de la resta, exclamant amb desesperada resignació: "Sempre som els mateixos..!"

Si no hi ha voluntaris, si no hi ha implicació, per què participar en l’AMPA, per què implicar-se activament en la comunitat educativa de l’Escola? Doncs perquè participar en l’AMPA millora l’escola, us millora a vosaltres... i millora els vostres fills!

Millora l’escola perquè quan Família i Escola s’entenen i treballen com a còmplices intel·ligents (allunyant la indiferència, la desconfiança... o l’hostilitat!) s’aconsegueixen resultats extraordinaris. Us millora a vosaltres perquè la junta de l’AMPA és un equip humà on tothom pot aportar els seus talents i habilitats, aprendre dels altres i establir lligams estimulants i engrescadors a partir de l’interès comú en l’educació dels fills. I millora els vostres fills perquè una escola on Família i Escola treballen colze amb colze és una escola coherent, acollidora, alegre i molt potent. I perquè, vagi com vagi i vinguin els que vinguin a les activitats, els vostres fills tindran en vosaltres un exemple de compromís. I recordeu: el compromís és una de les cares de la felicitat!

Així que animeu-vos, i no deixeu passar les oportunitats de formació que sorgeixin per fer-ho encara més bé: per exemple, a la Casa de la Cultura de Sant Cugat, dimarts 20 a les 20h, [ED]BUILDING organitza Com millorar el paper de l’AMPA en la Relació Família-Escola. Una activitat gratuïta, a la qual hi sou més que cordialment convidats!

Vinga, AMPArticipeu sense manies, AMPArticipeu quan us ho demanin, AMPArticipeu activament en l’escola dels vostres fills. Perquè sou voluntaris, sí, i un voluntari no cobra, però no perquè el que fa no tingui valor, sinó perquè el que fa no té preu!

AMPArticipeu!

 

Juanjo Fernández, consultor pedagògic, conferenciant i escriptor | Expert a [ED]Building

www.juanjofernandez.com | @juanjofdezsola | juanjocosesquepenso.blogspot.com

La vinyeta és de l'autor de l'article.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi