A vegades la simbologia no ho és tot

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dia Europeu del número d’Emergències 112, Dia Mundial de la son, Dia Internacional de l’Activitat Física, Dia Internacional de la Família, Dia Mundial de la Població, Dia Mundial de la Joventut, Dia Mundial contra el dolor, i el que tenim més recent, Setmana de la Mobilitat Sostenible i el Dia sense cotxes.

Encara que pugui semblar impossible i que a vegades tinguem la sensació que hi ha més dies que commemoren quelcom que dies al calendari, aquest és només un petit recull de la multiplicitat de dies que celebren alguna cosa. No estic en contra de la commemoració de dies especials, asn el contrari. Serveixen per tenir memòria i no oblidar i és una gran manera de retre homenatge al passat i mirar cap al futur.

Però hi ha dies Mundials, Europeus o Internacionals que tenen ben poca utilitat. El propi Ajuntament de Sant Cugat assumia, en la valoració del dia sense cotxes, que l’objectiu de la fita buscava la simbologia i la presa de consciència de la gent. Molt bé, puc arribar a estar d’acord que la simbologia serveix per posar la problemàtica sobre la taula i això permet visualitzar el problema.

Però realment algú creu que dels 365 dies que té l’any amb 1 ens conscienciarem i canviarem els nostres hàbits? En referència al Dia de la Mobilitat i al Dia sense cotxes per què no tallem els carrers més dies i expulsem el vehicle privat del centre de la ciutat? Millorem el transport públic perquè la gent no hagi de veure’s obligada a agafar el cotxe i que els trajectes no siguin un suplici etern.

Aposto per tenir menys Dies Mundials i focalitzar els esforços en un problema concret. Invertir-hi totes les idees, ganes i ambició per solucionar aquell problema. Quan hi haguem posat tots els esforços i haguem o no aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat és aleshores, només aleshores, quan ens podrem permetre el luxe de fer un Dia Mundial que commemori la fita aconseguida. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi