L’èxit de la participació florestana

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A vegades, per molta feina que comporti, fer les coses ben fetes és fàcil i assequible. Moltes vegades fer les coses malament és més complicat que fer-les de manera encertada. Quan el veïnat ho demana, saps que és un barri participatiu i que històricament ha tingut una singularitat pròpia, també saps que el millor que pots fer és remar a favor. La Floresta sempre ho ha demanat i ara sembla que se la comença a escoltar.

Es va iniciar el nou mandat del Consell de Barri de La Floresta presidit per Ramon Piqué, regidor de la CUP-PC, i el primer que es va proposar va ser iniciar un procés participatiu per decidir a què es destinarien els diners de lliure disposició. Van aflorar moltes propostes arran de les grans mancances que arrossega el barri històricament. Neteja dels boscos, creació d’una xarxa de jocs naturals, eliminació de mosquits, cinema a la fresca, i així fins a 20 idees per millorar, modificar o caracteritzar La Floresta a la mida de tots els veïns.

Un cop escollits els projectes viables, el procés va continuar amb el timeing previst, sense entrebancs burocràtics ni contrapropostes imprevistes. Es van presentar els projectes finals, els impulsors van fer campanya i finalment s’organitza una manera legal per controlar la votació. L’última paraula és dels florestans. Resultat de tot aquest procés –ara resumit en pro de la brevetat–? Gairebé un 12% dels veïns cridats a les urnes van exercir el seu dret a vot amb dues jornades de votació sense incidents.

Fàcil, oi? S’escolta al veïnat, es disposen uns diners que són públics i s’utilitzen per tirar endavant les iniciatives que la població demana. Ara, després de l’èxit de la primera celebració d’aquestes característiques, cal veure com i quan s’implementen les idees. De moment, però, em trec el barret amb el Consell de Barri de la Floresta i el seu president. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi