Un refugi per a ells

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest proper ple d'octubre es portarà a votació una moció per demanar que Sant Cugat tingui un refugi per animals abandonats. Aquesta moció surt de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), i reclama que una ciutat gran com Sant Cugat ha de tenir un lloc d'acollida per animals com els tenen altres ciutats més petites i amb menys recursos.

No deixa de ser xocant que una ciutat que vol ser puntera i exemple en temes com el medi ambient no tingui encara un refugi per a animals abandonats i a on podrien també anar els gossos i gats perduts fins que es trobin els seus amos. Ara per ara, l'única solució per a situacions com aquesta és Olescan, que té les seves instal·lacions fora de Sant Cugat.

Aquest refugi seria un gran pas a la nostra ciutat pel que fa a tenir cura dels gats i gossos. Només cal donar una volta per qualsevol dels nostres parcs, per poder veure la gran quantitat de propietaris de gossos que hi ha a Sant Cugat. I si tenim en compte que els propietaris de gats sempre superen als dels gossos, ja ens podem fer una idea del nombre de mascotes que ens acompanyen.

Per tant, una política de protecció cap als animals de companyia és més que necessària. No ens podem vanagloriar de ser una ciutat líder en el medi ambient, si no som capaços de ser punters en aquest fet.

La creació, a instància d'una moció originada per la Plataforma Animalista, d'una Taula de Benestar Animal, ha sigut un pas. Però ha de ser una tendència que ha de continuar amb accions com la construcció d'un refugi d'animals, l'esterilització de tots els gats de les colònies de Sant Cugat, promoure les adopcions de gats i gossos (com ja es feia de manera periòdica fa uns quants mandats sota la promoció de l'aleshores Tinent d'Alcalde de Medi ambient, Eduard Pomar) i fer campanyes de sensibilització cap a l'esterilització i contra l'abandonament.

Que els nostres gats i gossos siguin una prioritat a la nostra ciutat, depèn molt de la feina de col·lectius com la Plataforma Animalista (PAS) o El Cau Amic. Però també és feina de l'administració, i en el nostre cas de l'Ajuntament. L'actitud que prengui la regidoria de medi ambient, amb fets no amb paraules, marcarà la importància que els nostres animals tenen per a l'equip de govern. Confio que no ens fallaran.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi