40 anys cantant les quaranta

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest cap de setmana se celebra, com se sol fer en aquestes dates des de fa 40 anys, la Festa de Tardor. La veritable festa de les entitats que, encara que una gran majoria participin activament en la Festa Major, aprofiten aquesta macro trobada per reivindicar-se i donar-se a conèixer.

Durant dos dies el centre de Sant Cugat és ple d’activitats organitzades per les entitats de la ciutat de tots els àmbits imaginables i diumenge se les pot conèixer in situ al voltant del Monestir com si es tractés d’un gran “mercat” medieval d’associacions, entitats i clubs que posen a l’abast de tothom la seva tasca. Ja sigui de solidaritat, esportiva, cultural, etc., les entitats treuen les millors gales per fer-se encara més grans, en tots els sentits.

Aquest any l’assemblea d’entitats ha escollit un lema força cridaner. Un lema que coincidentment usen com a nom una de les moltes corals santcugatenques: Cantem les 40. Aquesta és una coral que en els darrers anys ha acompanyat diferents mobilitzacions i diades amb música i lletra reivindicativa. Demostrant que també es pot ser crític i rebel amb un somriure als llavis.

I amb aquest esperit és amb el que gairebé un centenar d’entitats organitzen aquesta gran fira de mostres, aquesta però sense l’acompanyament que fa l’Ajuntament a d’altres esdeveniments (ni falta que fa). Un esdeveniment que des del primer dia ha volgut ser informatiu i reivindicatiu a l’hora. Donar-se al poble, ser poble i voler poble és el que mou a aquestes entitats que porten el nostre nom arreu sense demanar res més a canvi que poder fer allò que tant els agrada en les millors condicions possible. I de pas ajudar perquè la nostra ciutat sigui més sana, justa, intel·ligent i divertida. Tant senzill i tant difícil alhora. No pots ser de Sant Cugat si no et passes una estona per la Festa de Tardor. En tot cas només podràs dir que hi vius però que no n’ets. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi