No tot el que llueix és or

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

S’acaba l’any i es tancaran els primers pressupostos sense una majoria convergent al Ple. La minoria en l’òrgan representatiu de la ciutat va obligar a l’equip de govern a arribar a un acord amb el grup municipal d’ERC-MES per poder tirar endavant el pressupostos del 2016. Passats, gairebé, els 12 mesos els republicans valoren positivament el compliment que s’ha fet de l’acord. En un article d’ahir aquest mitjà analitzava quin eren els punts que s’havien complert i quins no.

Set són els punts de l’acord pressupostari que s’han complert amb èxit, cinc els que encarà estan a mig fer i tres els que no s’han complert. Només mirant aquest números, l’acord es pot dir que ha estat un èxit pel que fa al compliment dels punts pactats. Però no tot el que llueix és or. Un dels punts amb el qual el govern i també ERC-MES s’ha abanderat més ha estat amb la posada en marxa de la tarifació social però la implementació d’aquestes mesures d’ajuda han estat molt criticades per tota l’oposició per la seva falta de previsió i estudi previ.

De fet, Villaseñor admetia en roda de premsa que s’han de millorar moltes coses de cara a l’any que ve, però que malgrat això estaven contents de com s’havia acabat implementant. Dels punts que no s’han complert els podem catalogar de projectes menors, però no menys importants per aquells que els necessiten. Els santcugatencs encara esperen una zona vermella per poder aparcar al costat del CAP, arreglar les masies que es cauen a trossos o ampliar els horaris de les biblioteques per poder estudiar en èpoques d’exàmens.

Malgrat ser mesures menors, molts estudiants maleeixen el servei de biblioteques que no el poden utilitzar fora d’hores i han d’anar a les biblioteques universitàries en les èpoques de més feina. En la mateixa línia de la frustració també es poden trobar el Pla de Millora de La Floresta. Malgrat que l’Ajuntament, en el seu moment, va donar per acabada la primera fase del Pla de Millora, molts florestans van avisar que quedaven moltes coses per esmenar.

Redefinir el projecte de Promusa perquè tots els pisos que es donin es realitzin amb un contracte de lloguer també es fonamental. En aquest cas l’excusa que va posar Villaseñor és que el contracte es bianual i que per tant l’any que ve es treballarà amb més força que el passat. Una empresa municipal d’habitatge té poc sentit que basi el seu funcionament en la venda d’habitatges i no en el de lloguer.

Però malgrat els diversos desajustos en la implementació del pacte cal valorar molt positivament les noves iniciatives que s’han dut a terme aquest any. Les ajudes en el pagament de l’IBI, la posada en marxa d’ajudes per a les empreses d’economia social, la fidelitat amb els diners de lliure disposició o l’èxit del procés participatiu del barri del Monestir són notícies que, almenys per un dia, es poden celebrar.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi