Ara ves i compra’t un pis

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Benvinguts a la sortida de la seva crisi econòmica i de la seva bombolla immobiliària. Les xifres macroeconòmiques de l’Estat comencen ha repuntar i quan això passa, com el dia de la marmota, tot torna a començar perquè el sistema està establert així. A la mínima que pot començar a repuntar els preus dels béns immobles ho fa, i en això Sant Cugat és l’estrella. Si abans de la crisi el preu de la venda d’habitatges era insostenible, al llarg d’aquesta no s’ha reduït al mateix nivell que ho ha fet el cost de vida dels santcugatencs.

Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya de més de 25.000 habitants amb el preu de l’habitatge més car, només superada per la capital catalana. Així ho indica l’estadística del valor taxat de l’habitatge del tercer trimestre de 2016 del ministeri de Foment espanyol. De fet, la ciutat és la cinquena de l’Estat amb el preu més elevat només superada per Sant Sebastià, Barcelona, Eivissa i Getxo.

2.607,5 € és el preu mitjà per metre quadrat que es paga ara mateix a Sant Cugat. Amb aquestes dades s’acumulen sis trimestres consecutius en què els preus de l’habitatge estan en creixement. Mentrestant, joves, pensionistes o adults amb feina han de marxar de la ciutat perquè no es poden pagar els preus dels lloguers, que també estan pels núvols. Però això és igual. Al mercat la vida personal de cadascú se li enrefot i el que vol és tornar a guanyar diners, molts diners.

La fitxa torna a estar a la casella de sortida després d’haver caigut en la de la mort de tots aquells que no tenen lloc on dormir o pagar els seus drets bàsics. El joc es torna a reiniciar per caure en els mateixos paranys que fa 10 anys enrere. El preu de l’habitatge torna a pujar i Sant Cugat s’apunta al carro de l’elitisme i s’autoadjudica el paper de dir “tu sí, tu no”.

Amb tot això, ara si vols amb el teu salari mínim de 600€, si és que hi arribes, vas i et compres un habitatge a la ciutat. Això si, gaudiràs d’una ciutat smart city on tenim semàfors al terra, el pas de peatons s’il·luminen al passar i tindràs jardinets i parcs infantils al costat de casa. Però a quin preu? Doncs a 2.607,5 € el metre quadrat. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi