Qui guanyarà la guerra de la simbologia?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa cosa d’un mes l’estelada va tornar a inundar, informativament parlant, la ciutat de Sant Cugat. La jutgessa que porta el cas va avançar-se a la sentència ferma i va reclamar al consistori que retirés l’estelada de la plaça Lluís Millet. Lluny de voler fer cas a la sentència però lluny de la desobediència absoluta, Mercè Conesa va decidir treure la bandera de la plaça Lluís Millet i traslladar-la a la plaça d’Octavià.

Amb aquest gest l’alcaldessa aconsegueix mantenir fidels aquells que volen l’estelada instal·lada en un lloc públic i a la vegada compleix la sentència. D’això l’alcaldessa en diu “acatar però no renunciar a la seva llibertat d’expressió”. Aquest gest no va agradar gens als contraris a la bandera. Societat Civil Catalana ràpidament va presentar un recurs de nul·litat que la jutgessa, Elsa Puig, ja ha estimat. Ara el consistori té 10 dies per explicar què ha fet amb la bandera.

Davant d’aquest front obert s’obre un escenari, que si res no canvia, possiblement serà quelcom semblant al que ara us presento. Un cop el consistori hagi presentat les seves al·legacions per defensar el seu gest, la jutgessa reiterarà que la sentència indica, en el seu quart fonament de dret, que la bandera no pot ser col·locada per l’Ajuntament en cap lloc públic i, per tant, obligarà a retirar-la també de la plaça d’Octavià.

És just en aquest moment que Mercè Conesa ja no podrà fugir endavant. Haurà de decidir si fa cas a la majoria del Ple municipal, que va demanar la instal·lació de la bandera, i desobeeix la petició o si realment acata la futura nova sentència i despenja qualsevol estelada col·locada pel consistori.

És aleshores quan la gent podrà calibrar fins a quin punt la seva alcaldessa està decidida a fer un pas endavant per uns ideals i unes aspiracions nacionals que li han servit per atreure vots que ara li proporcionen estar al capdavant de l’Ajuntament. Tot plegat seran gestos i mostres de força que només són un granet de sorra més en el moment que està vivint Catalunya. També és possible que la jutgessa cregui que ja es compleix la sentència actual i que la nova ubicació de l'estelada sigui correcta. Per tot plegat, qui guanyarà la guerra de la simbologia a Sant Cugat?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi