Més que un club

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

No, en aquest article no parlarem del Futbol Club Barcelona. Tot i que es mereixeria un, com qualsevol altre club esportiu, no és aquest l'objectiu d'aquestes línies. En realitat vull parlar d'un altre club que fa molt de temps que està arrelat a la nostra ciutat.

El Club Rotary de Sant Cugat és molt més que el nom d'una rotonda. L'any passat es van celebrar els 25 anys de la fundació del Club a Sant Cugat. Sorgit com a part de la Fundació Rotaria Internacional, el seu arrelament a Sant Cugat va ser ràpid i profund.

Amb la intenció de portar l'esperit rotary a tot el món, Rotary Sant Cugat va iniciar un conjunt d'iniciatives que van acabar per crear diverses accions a la ciutat que han quedat com a referents.

Per un cantó el concert solidari que l'any vinent arriba a la seva desena edició. Un concert on la recaptació de les entrades va destinada a una acció benèfica. Al llarg d'aquests deu anys s'han beneficiat d'aquesta acció entitats socials com Càritas, Creu Roja, la Fundació Sant Medir, i moltes altres. D'aquesta manera aquestes entitats no només obtenen un suport econòmic per fer la seva tasca, sinó també un clar reconeixement a la seva magnífica feina filantròpica.

"La Nit Rotaria ha esdevingut amb el temps un clar referent en l'activitat social santcugatenca"

I parlant de reconeixement, també la Nit Rotaria ha esdevingut amb el temps un clar referent en l'activitat social santcugatenca. En aquest sopar anual, el Rotary de Sant Cugat reconeix amb la distinció Paul Harris (en honor del fundador del Rotary Internacional) a persones rellevants de la ciutat que han contribuït al reconeixement de Sant Cugat o han destacat per la seva tasca filantròpica. D'aquesta manera han sigut reconeguts la presidenta de la secció local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Montse Martí; la fundadora del grup teatral Fila Zero, Dolors Vilarassau, o el fundador i propietari de Televisió Sant Cugat, Romà Ventura.

Però, com no podia ser d'una altra manera al tractar-se de la nostra ciutat, Rotary Sant Cugat també ha instaurat un premi propi com és de la Venus i que també s'entrega en el mateix acte. Un premi que reconeix la tasca d'entitats i associacions a la nostra ciutat com han sigut a la darrera edició el Teatre Auditori o anteriorment l'Aula de la Gent Gran, entre altres entitats de la nostra ciutat.

En definitiva, un club que ha fet de l'ajut als altres la seva marca personal i que any rere any ens recorda que dedicar una part del nostre temps a millorar la vida dels que ens envolten és la millor manera de garantir que deixarem un món una mica millor del que vàrem rebre.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi