PAS

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Finalitzem l'any 2016, un any en què s'han produït grans canvis en la política del nostre país. On partits consolidats han desaparegut mentre altres nous han agafat cada cop més força. I a on, per primer cop a la història de la democràcia espanyola, ha calgut repetir unes eleccions al Parlament espanyol.

Una gran quantitat de canvis que mereixen articles propis cadascun d'ells. Però prefereixo destinar, el que serà el meu darrer article d'aquest any, a un moviment que ha nascut a la nostra ciutat aquest mateix 2016 i que ràpidament ha pres força i presència en els nostres mitjans.

Estic parlant de la recentment creada Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) Un moviment en defensa dels animals que ha sorgit a la nostra ciutat a començaments d'aquest any que ara finalitzem. Apareguda arran d'un seguit de reunions de gent compromesa amb el benestar animal, ràpidament ha reunit al seu voltant persones, en la seva gran majoria dones, procedents de tots els àmbits i professions. Units tots, i sobretot totes, pel convenciment que vetllar pels drets de qui no tenen veu és una nova manera de fer ètica i responsabilitat social.

Perquè si alguna cosa caracteritza a la PAS és que sorgeix com un moviment espontani i apolític que busca la transversalitat per poder influir en totes les opcions polítiques, lluny de personalismes i amb la intenció de crear una conscienciació sobre la protecció dels animals a Sant Cugat.

Aquesta transversalitat política ha permès que mocions portades al ple per la PAS, com la creació de la primera Taula de Benestar Animal, s'aprovessin per unanimitat. O altres, com la que demanava la creació d'un refugi per a animals, obtinguessin els suports suficients dels grups de l'oposició per poder ser aprovada. A aquesta necessària feina de conscienciació de les institucions, cal afegir altres com cuidar les nombroses colònies de gats del municipi, promoure les adopcions de gats i gossos mitjançant la xarxa social i organitzant actes a tal efecte, recollint animals perduts o abandonats i fent pedagogia sobre el tema, i moltes més. Una tasca moltes vegades complementària amb altres grups que fa temps que són actius, com El Cau Amic.

En definitiva, PAS és un moviment ciutadà sorgit de manera espontània a Sant Cugat que cada cop pren més força i que continuarà sent necessari durant molt de temps. Almenys fins que els que ens governen s'adonin que tenir cura dels nostres animals és molt més que paraules buides, promeses vagues i vulgar postureig.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi