Comença l'espectacle governamental

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després de l'anunci a cop de titular i de ser, possiblement, còmplices de la filtració als mitjans de comunicació locals, el nou govern de Sant Cugat es posa en marxa. El Ple de gener ha fet evident el canvi en l'equip capitanejat per Mercè Conesa. Pere Soler ha pujat un esglaó, i no parlo només metafòricament, i ja té nova cadira en la part més alta de la sala plenària, en detriment de Joan Puigdomènech que ha hagut de baixar. 

Es posa en marxa un dels governs amb més controvèrsia i no només degut a les formes, sinó també al pacte en sí. PDECAT i PSC. O PSC i PDECAT configuren una aliança que molts veuen i titllen de pacte contranatura. La sociovergència, amb el permís de Demòcrates, o sociopedecatència –si ens hem de guiar pel nom actual– uneix dues visions força diferents d'entendre la ciutat. Això ens van voler fer creure durant la passada campanya electoral i algunes vegades s'ha evidenciat durant els plens que portem del nou mandat. 

Però sembla que ara això quedrà aparcat per “prendre responsabilitats”, tal com va indicar Pere Soler en la roda de premsa de presentació del pacte. A més tot sembla solucionat amb el lliure posicionament amb les mocions, però què passarà quan hi hagi aspectes de govern on hi estiguin completament en contra? Qui tindrà més força? Què passarà amb les polítiques més liberals? Què hi dirà el PSC, li serà igual? Què passarà amb els gestos i les accions independentistes?

A més, amb la nova configuració el govern ja només està a un regidor de la majoria absoluta i ahir Álvaro Benejam ja va indicar que “donava un vot de confiança” perquè el govern “se senti una mica més lliure de fer les polítiques que cregui convenients sense tenir el condicionant d'ERC-MES”. Les paraules i els gestos deixen entreveure una més que possible aproximació, si més no a nivell de votacions. Us havíeu avorrit amb el que portàvem de mandat? Tranquils que ara comença l'espectacle. 

Miquel Margalef, periodista i redactor d'elCugatenc

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi