La importància del cas particular

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ja sabeu que a elCugatenc ens agrada sempre anar a l'arrel de les coses, perquè només l'arrel permet entendre què és el que realment passa. Quan succeeix un fet que afecta diversos actors de la societat, les explicacions i declaracions de totes les parts es desenvolupen sense aturador i a discreció. Cadascun dels elements vol escombrar cap a casa per obtenir un benefici posant l'opinió pública al seu favor. Però normalment en aquesta confrontació un dels actors té més força que l'altre i pot guanyar amb facilitat la batalla de l'opinió pública. 

És just en aquest moment que a vegades els mitjans han de fer la feina de mediador o, sí més no, han d'intentar explicar el cas particular per donar veu a aquell actor més feble o que no se li ha donat espai mediàtic. La vida després de ser subrogada a la sanitat pública té aquest objectiu, entre molts d'altres. Vol explicar el cas particular de l'Annabel Bueno, una portalliteres que ara treballa al Parc Taulí després de ser afectada per l'ERO de la Clínica del Vallès per tal d'entendre què és el que ha passat. 

Entre el ball de declaracions i contradeclaracions de tots els actors implicats en l'expulsió dels centres hospitalaris amb ànim de lucre del sistema sanitari, el diari va voler anar a l'arrel de l'afectació. Per fer-ho, ens vam posar en contacte amb una de les treballadores que havia viscut la situació en la seva pròpia pell perquè expliqués el que ella havia viscut per contrastar-ho amb el que el conseller de Salut havia explicat. 

Amb aquest treball no volem res més que explicar el cas concret per poder entendre molt millor el conflicte més enllà de les simples paraules de declaracions i incerteses que encara voltegen l'Hospital General de Catalunya. El nostre objectiu és treure el focus mediàtic actual per posar-lo en un altre lloc, que al nostre entendre, també  serveix per comprendre l'afer en el seu conjunt.

Amb ella, a més, també vam poder parlar sobre quin és per a ella el millor model sanitari. Una professional que ha passat per les dues mans, privades i públiques, pot explicar millor que ningú quin és el seu parer el que millor funciona. A vegades ens oblidem d'escoltar aquelles persones que realment estan al peu del canó i escoltem massa els polítics o aquells que dirigeixen però que estan apartats de la feina diària.  

Miquel Margalef, periodista i redactor d'elCugatenc. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi