Processos participatius innecessaris

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una vegada més les demandes dels veïns han topat amb el govern del la ciutat. Com també ja és habitual, l'equip de Conesa no nega les aspiracions lícites i naturals dels veïns, sinó que té la capacitat de modificar i remodelar les demandes per encarar-les cap allà on més li convé. Aquesta vegada li ha tocat el rebre al projecte d'habilitació del Centre Social i Sanitari que té com a objectiu acollir el Casal de Joves de La Floresta, que ja està en funcionament però en una altra ubicació i de manera provisional. 

La demanda del tancament de la planta baixa del Sociosanitari va emergir del Consell de Barri perquè els veïns entenien que era el millor lloc per acollir el projecte. Però el Consell només compta amb una petita dotació econòmica de lliure disposició que no pot dedicar de manera íntegra a un sol projecte. És per això que els impulsors van decidir presentar la proposta als pressupostos participatius de tota la ciutat perquè l'habilitació de la planta baixa fos una realitat. 

Malgrat que va obtenir 888 vots, no va sortir escollida perquè el projecte era de barri i el sufragi dels pressupostos participatius comptabilitzava els vots de manera igualitària a tota la ciutat, fet que ha estat criticat per molts veïns. Tancada aquesta porta, ara el col·lectiu impulsor del Casal vol que l'Ajuntament reculli la demanda del Consell de Barri i es faci seva la prioritat de tancar la planta baixa perquè s'hi puguin instal·lar el més aviat millor. 

Per tal de pressionar i aconseguir aquest objectiu, la CUP-PC, conjuntament amb ERC-MES i ICV-EUiA, han presentat una moció al ple de febrer per demanar que durant aquest any o com a molt tard l'any que ve es destini una pastilla pressupostària per realitzar l'habilitació. Malgrat que la moció ha rebut el soport de tots els partits proposants més Ciutadans i l'abstenció del PP i del regidor no adscrit, el govern ha fet esmenes a la moció que s'han aprovat i han deixat fora el text original. 

Amb el nou text, el govern proposa que es realitzi el tancament de la planta baixa, però proposa que un cop estiguin acabades les obres es realitzi un procés participatiu per decidir a què es destinarà l'espai. Segons Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, això no és un acte de demora sinó per trobar la millor solució. 

El Consell de Barri de La Floresta, un dels més nombrosos i concorreguts de la ciutat, ja va decidir a què volia destinar els baixos del Centre Social i Sanitari. Va decidir que allà hi aniria un Casal autogestionat pels joves i que serviria per fer barri. Però això sembla que al govern no li és suficient raó o no li interessa veure-ho. Ara, amb el nou text aprovat només amb els vots del govern, és a dir per Convergència i el PSC, l'habilitació de l'espai entrarà al Pla d'Equipaments de la ciutat, previst pel 2018-2025. Potser quan arribi la data els joves florestants ja seran grans. 

Miquel Margalef, periodista i redactor d'elCugatenc

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi