Ens hem fet sentir

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cal reconèixer que finalment l'autobús d’Hazte Oír ha aconseguit el que es proposava. És a dir, ha aconseguit que tots seguíssim el seu lema. I no em refereixo al lema absurd i transfòbic que era el motiu de la seva campanya, sinó directament el lema que els hi dóna el nom Hazte Oír.

I és així, ens hem fet sentir. Tots els que estem en contra de qualsevol tipus de discriminació, inclosa la transfòbia, ens hem fet sentir a tots els llocs. Van començar els mateixos ajuntaments, començant pel nostre que van decidir prohibir l'accés als seus carrers a l'autobús. Al poc les xarxes socials bullien amb l'avís del recorregut de l'autocar, juntament amb crides massives a aturar-lo i manifestacions de rebuig. Tot això acompanyat de declaracions a favor dels drets de tot el col·lectiu LGTBI i, en particular, del col·lectiu transsexual a qui anava adreçat l'atac.

Al cap de poc temps es van afegir les burles, en forma d'enginyosos mems, on la gent es reia de l'absurd de la campanya. Divertits jocs de paraules, reflexions filosòfiques amagades en una frase, o clares reivindicacions a favor del respecte a la diversitat.

En definitiva, l'absurd de campanya d’Hazte Oír ha demostrat que en el segle XXI gairebé tothom està d'acord en la normalització de la transsexualitat. Una realitat sovint amagada i que per sort comença a veure la llum en totes les seves facetes. I ha sigut necessària aquesta campanya, d'un grup reaccionari, perquè gairebé tothom hagi reflexionat sobre l'absurd de la transfòbia.

I dic gairebé tothom perquè sempre hi ha algú que aprofita aquesta situació per demostrar la seva manca de respecte cap a la diversitat sexual i de gènere. De fet estic content que la majoria dels meus amics i amigues de Facebook són respectuosos cap aquest fet, i així ho han demostrat amb els seus missatges aquests dies. Però també he trobat alguns, molt pocs, que amb el seu suport, d'una manera o altra, a la campanya d’Hazte Oír m'han demostrat que estaven erròniament entre la meva xarxa social. És a dir, he aprofitat per esborrar del meu Facebook a qualsevol que d'una manera o d'una altra han justificat la campanya. El meu lema sempre ha estat ignorar els ignorants.

En definitiva, estic orgullós de viure una època en què la transfòbia no te lloc i en què la diversitat de gènere és considerada una cosa normal. I per cert, si entre els meus amics de Facebook, Twitter o Instagram encara queda algú que defensa la campanya d’Hazte Oír que m'ho digui i així el podré donar de baixa. O millor encara, que ho facin ells i així m'estalvien la feina.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi