L'extraordinari ja comença a ser corrent

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Per desgràcia en la política local, i moltes vegades també als més alts nivells, el fet extraordinari comença a ser corrent. Allò que pot semblar especial, rellevant o impactant al final acaba quedant en un pur tràmit i queda desvirtuat. Cada moviment no és res més que la posada en escena d'un guió escrit prèviament. 

El dimecres de la setmana passada la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA van convocar una roda de premsa d'urgència per anunciar que havien demanat al secretari i a la junta de portaveu un Ple extraordinari per esclarir el procediment de les obres de realització del PAV3 i que està directament relacionat amb el Cas Palau. Segons el ROM actual, una tercera part dels regidors poden convocar, quan així ho considerin, un ple extraordinari. Un cop demanat, l'alcaldessa té entre 3 i 8 dies per convocar-lo. 

Evidentment l'oposició sabia que aquell mateix dia Fèlix Millet i Jordi Montull eren cridats a declarar davant del jutge i, per tant, la premsa i la ciutadania aniria plena amb aquest tema –malgrat que al final la remuntada del Barça va aigualir, o no, algunes portades dels diaris–. De fet, els tres partits que han demanat el Ple extraordinari no s'amaguen pas d'aquesta acusació i durant la roda de premsa van afirmar que havia estat fet a propòsit per donar notorietat a la notícia. 

Però aleshores, quan semblava que la batalla l'havia guanyat l'oposició, el govern va fer un moviment mestr e. Per contrarestar l'estratègia de l'oposició i treure notorietat, o això sembla, Mercè Conesa va convocar el Ple extraordinari una hora abans del Ple ordinari del proper dilluns 20 de març. Amb això el Ple extraordinari ja és una mica menys extraordinari per ser una mica més ordinari. 

A més, per si l'estratègia del govern no fos poca, pocs minuts després de conèixer la notícia el Twitter oficial de la gabinet de premsa de l'Ajuntament de Sant Cugat piulava això: 

Un tuit que, sota el meu prisma, no s'acaba d'ajustar als fets succeïts. Amb la utilització de la terminologia “Ajuntament” com a sinònim d'institució, es transmet la idea que és el govern qui ha convocat aquest Ple extraordinari, ja que la majoria de ciutadans associa el nom d'Ajuntament amb les tasques de govern, malgrat que sobre el paper això no és així. Per això, només amb la lectura del missatge es pot transmetre una idea equivocada. A més, malgrat que és l'alcaldia qui acaba convocant el Ple extraordinari, aquest moviment ve promogut per la demanda de l'oposició –només els regidors del govern han retuitejat la piulada, cap de l'oposició

Miquel Margalef, periodista i redactor d'elCugatenc. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi