Manifestació pels drets dels animals

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

(diumenge 2/4 davant el Tribunal de Justícia de Catalunya – Arc de Triomf – 12:00h)

Estadístiques demolidores! Som a la cua d’Europa amb l’índex més alt d’abandonaments i maltractament animal, una greu problemàtica sobre la que per fi la nostra societat reclama una solució.

Tot i que estem parlant de delictes que en moltes ocasions es basen en una crueltat injustificada, actualment ens trobem amb unes penes irrisòries evidenciant la necessitat urgent d’una resposta més contundent per part del Codi Penal, és a dir, un enduriment de les penes per delictes de maltractament i abandonament animal.

No podem permetre que avui dia encara es considerin els animals com coses, sense una legislació adient al Codi Civil; és urgent reclamar que d’una vegada per totes es considerin els animals com a éssers “que senten”.

"La manca d’un marc legal de protecció animal a nivell estatal obliga a la necessitat que s’estableixin unes bases i instruments jurídics globals"

La manca d’un marc legal de protecció animal a nivell estatal obliga a la necessitat que s’estableixin unes bases i instruments jurídics globals ja que, donada la disparitat de criteris segons la comunitat autònoma, en la actualitat es veu potenciada la mobilitat per poder realitzar accions prohibides en una zona i permeses en una altra, o sigui que els animals segueixen desprotegits.

Per aquest motiu, els ciutadans de totes les províncies del país han iniciat un moviment per defensar aquest objectius, i el pròxim diumenge 2 d’abril sortirem al carrer pels qui no tenen veu; un moviment plural en el qual pot participar qualsevol persona, entitat, organització o organisme públic sensibilitzat en aquest problema evident.

Paral·lelament, també s’està realitzant una recollida de signatures físiques, per la justícia i defensa animal, amb els requisits legals perquè siguin vàlides, que seran presentades degudament als organismes públics competents.

La PAS (Plataforma Animalista de Sant Cugat) vol col·laborar i solidaritzar-se amb aquesta iniciativa, que estarà reconeguda a nivell estatal, potenciant la recollida de signatures (repartides en centres veterinaris i comerços adherits de la nostra població), així com animant i motivant a participar en aquesta manifestació en la lluita a favor dels drets del animals.

Patrícia Trilla, membre de la PAS

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article