Què fem amb el centre de menors?

Mestre jubilat i actor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els veïns de les Planes recullen signatures en contra del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE), el Lledoner. Els veïns pateixen intimidacions i robatoris per part dels joves que viuen al centre. Ho van exposar a la reunió del Consell de Barri del dia 2 de febrer.

Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient, es va reunir amb Eulàlia Creus, cap de serveis de Barcelona de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Li va demanar que augmentessin les activitats al centre perquè els joves no estiguessin tantes hores al carrer. O bé que Lledoners fos un centre residencial per a gent gran.

O sigui, que el centre del CRAE porti els joves a un altre lloc. I és que, els avis, que cada com som més, no donen tanta guerra al carrer.

És un veritable problema que tenim a la societat. Entenc perfectament els veïns i la seva demanda.

Potser tots faríem el mateix. Però, què fem amb aquests joves?

El principal objectiu del CRAE és la reeducació i la reinserció d'aquests joves. La feina dels educadors és lenta i no sempre dóna un resultat positiu. Entre tant, aniran creant conflicte i suscitant por entre la gent del voltant.

Aquesta societat nostra, injusta, competitiva i poc solidària, ha educat alguns joves d'aquesta manera i ara no sabem on ubicar-los en tant solucionem el problema.

Em fa pensar –perdoneu el símil– amb les deixalles que generem. Les volem treure de casa nostra, però ens molesten els abocadors propers.

Quan, fa uns anys, portava setmanalment els meus alumnes del barri de Gràcia a la piscina del Club Natació Catalunya, passàvem per davant d'un centre d'aquesta mena. De vegades els trobaves enfilats al mur que tancava el recinte i ens escridassaven o ens llençaven pedres. Els meus deixebles em miraven interrogativament sense entendre res i jo no sabia què dir-los. Vam haver de canviar l'itinerari per tal d'evitar-los.

Què podem fer amb aquests tipus de joves? On els posem en tant no estiguin reinserits, si és que algun dia ho arriben a estar?

Rafa Usero, mestre jubilat i actor

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article