Expedient informatiu?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Escric aquestes línies astorat per l'incident ocorregut aquesta Setmana Santa a la discoteca "Teatre" de Sant Cugat. Un espectacle de música que incorporava elements religiosos del cristianisme ha aixecat algunes crítiques i, fins i tot, un intent de recollida de signatures.

El meu astorament no és per l'espectacle en si. Espectacle que no he vist i que, per les imatges filtrades, no em sembla més provocador que qualsevol altre que hagi pogut utilitzar simbologia cristiana. De fet he vist espectacles de Madonna o gags dels Monty Python molt més transgressors. La mateixa discoteca "Teatre", en un gest que els honora, ja ha emès un comunicat disculpant-se per si l'espectacle (realitzat, per cert, en un recinte privat) hagués ofès a algú.

La meva sorpresa tampoc ha sigut per l'intent de recollida de signatures. Ni que algun representant polític, sense representació en el Ple, hagi aprofitat l'avinentesa per deixar-se veure per les xarxes socials. Tothom té dret a utilitzar el que cregui per poder tenir cinc minuts de notorietat. Encara que el criteri utilitzat per escandalitzar-se no sigui el mateix quan suposadament ofèn a una religió que quan ofèn, amb un autobús, a tot un col·lectiu com és el transsexual.

El meu astorament ve propiciat per la notícia, sortida en alguns mitjans, on s'informava que l'Ajuntament havia obert un expedient informatiu per esclarir els fets. Basant-se en què? Quina llei ha sigut violada per emprendre l'expedient informatiu? Es faria la mateixa actuació si la queixa fos per, suposadament, ridiculitzar qualsevol altra de les religions reconegudes per l'Estat?

Per ara l'Ajuntament no ha emes cap comunicat al respecte i sembla que tot sigui un rumor. Però de cara a la claredat del incident, estaria bé algun comunicat per part del consistori, confirmant l'inici del expedient informatiu o negant aquest fet. D'aquesta manera els ciutadans de Sant Cugat sabran si els recursos de l'Ajuntament són utilitzats en investigar actes que no són constitutius de delicte, com si aquesta ciutat no tinguis altres coses més importants per a controlar.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi