Adéu Convergència

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Reconec que estic una mica trist per una notícia que he llegit fa poc. En el darrer ple es va donar dació de compte del canvi de denominació del grup municipal Convergència, que passa a denominar-se PDECAT-Demòcrates. Una coalició curiosa tenint en compte que l'únic regidor de Demòcrates de Catalunya no té cartera i, per tant, no forma part del govern.

Per a algú com jo que ha militat a Convergència des de 1999 fins a la seva dissolució al juliol del 2016 i que a més a més ha tingut l'honor de servir a la seva ciutat com a tinent d'alcalde durant quatre anys, aquesta és una notícia que, tot i esperada, és dolorosa.

No deixa de ser cert que els darrers escàndols de corrupció han tacat la imatge del partit, i és cert que la mateixa Convergència va ser dissolta i en el seu lloc va sorgir un nou partit, finalment anomenat PDECAT. Però per a molts que, com jo, vàrem optar per no entrar al nou partit (sembla que prop de la meitat dels militants, tot i que mai s'han facilitat les dades exactes), ens hem trobat de cop orfes d'opció política. I el fet que el mateix nom de Convergència hagi desaparegut del grup municipal de Sant Cugat fa que encara ens trobem més mancats de referència política.

També és cert que les declaracions de la coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, dient que no vol saber res de Convergència, encara ens allunya més, als que érem convergents, del nou projecte del PDECAT. Si a això sumem la desaparició d'Unió, el nombre d'"orfes" de l'antiga CiU es força elevat. Cap a on hem de mirar, políticament parlant, els que no hem entrat al PDECAT (o els que s'han donat posteriorment de baixa, que no en són pocs)?

En aquests moments hi ha una sèrie de partits que lluiten per ocupar aquest espai polític. Per un cantó ERC es converteix en el referent per a molts exconvergents independentistes, mentre altres exconvergents que no estaven d'acord amb el gir secessionista del PDECAT agafen la referència lliberal i unionista de Ciutadans. Tot això sense oblidar que Comuns comença a aglutinar un vot d'esquerres no sobiranista que també comença a ser atractiu per a molts socialdemòcrates de l'extinta CDC. Qui s'endura els vots que CDC que PDECAT ha perdut? Caldrà esperar a les pròximes eleccions per obtenir la resposta.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi