L'entrevista de veritat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Quan des d'elCugatenc ens preparem una entrevista intentem que aquesta vagi a l'arrel de la problemàtica que es vulgui tractar per intentar conèixer i descobrir quelcom que l'entrevistat amaga que no vol dir. Per arribar aconseguir aquesta fita volem i intentem que l'entrevistat estigui còmode, però a la vegada es vegi obligat a respondre preguntes incòmodes que li facin explicar el que encara no ha dit a ningú. 

Per aconseguir aquest objectiu la redacció es prepara a consciència i busca informacions que vagin més enllà del que ja es coneix. Plantejar la pregunta d'una manera clara directa és la feina que ha de realitzar el periodista, respongui el que respongui al final l'entrevistat. Però malgrat tots aquests passos a vegades el resultat final que aconseguim no és el que buscàvem i menys si l'entrevistat no ve amb ganes d'explicar i transmetre la realitat. 

Hi ha molts tipus d'entrevista, i algunes no permetran que corrin més per la xarxa perquè el que expliquen no implica a tanta gent. Però una bona entrevista ha de poder ser recordada temps després de la seva realització i això és el que normalment passa amb les entrevistes a Pere Soler. Tal com ell indica, s'explica sempre tal com és i li agrada dir les coses tal qual les sent i això com a entrevistat sempre té un plus a favor seu. 

Explicar les coses sense embuts dibuixa un tinent d'alcalde proper i sense gaires coses a amagar, els complexos no l'espanten i les coses que amaga, que segur que en són moltes, les oculta molt bé. A Soler no li incomoda ni es rebota quan una entrevista li va a la contra i li planteja les preguntes reals que li faria la ciutadania que no està a favor de les seves idees, i això a nivell periodístic i pel lector final és quelcom essencial. 

Passat més d'un mes i mig de l'entrevista a Pere Soler com a nou tinent d'alcalde, el Ple del mes d'abril encara algú recordava el contingut de la mateixa. Això demostra quan una entrevista realment és útil per a la societat i obre una nova visió sobre la realitat que fins aquell moment no es contemplava. És aleshores, en aquest moment, que la feina del periodista es pot dir que està ben feta i ha arribat a complir l'objectiu que marca la professió. 

Miquel Margalef, periodista i redactor d'elCugatenc. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi