Una empenta col·lectiva a elCugatenc

La veu de l'equip d'elCugatenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El nostre crit d’auxili ha estat escoltat per prop d’una vintena de persones que han acudit a la nostra assemblea oberta per ajudar elCugatenc a sortir de la corda fluixa. També per altres persones que ens han donat suport però no han pogut acudir a la trobada. El futur del diari es debatia en gran part en el marc d’aquesta assemblea. Un fracàs en l’assistència hagués significat evidenciar que no hi ha suficient interès a Sant Cugat per tenir un espai comunicatiu com el nostre. Però les mostres de suport, l’assistència i la voluntat de construcció de les intervencions han demostrat el contrari.

Després de més d’una hora de debat, hem decidit crear dues comissions de treball amb les persones que volen i poden implicar-se al projecte. D’una banda, una de redacció en què es trobaran periodistes i redactors que voluntàriament ajudaran a consolidar la pota periodística amb la selecció i treball de temes. D’altra, una de gestió que tractarà la vessant publicitària, empresarial i de promoció del diari amb la voluntat d’aconseguir rendibilitzar el projecte fidelitzant i aconseguint nous subscriptors i socis així com plantejant accions per aconseguir publicitat i donar a conèixer el diari.

Amb això elCugatenc recupera la seva pota social. Inicialment aquest diari es va forjar amb assemblees per calcular el suport popular i amb la voluntat d’esdevenir cooperativa –de moment funciona com a associació–. Si bé, a mesura que ha minvat la redacció, ha estat més difícil mantenir la pota social. Ara, amb les comissions es dóna una nova empenta col·lectiva sense alterar els principals valors d’un projecte que també aprofitarà les eines que dóna Cal Temerari i el programa d’Ateneus Cooperatius per assessorar i consolidar projectes socials també des de la perspectiva econòmica.

En el marc d’aquestes comissions es treballarà la necessària estabilització i posterior consolidació d’un projecte comunicatiu que creiem necessari per a la ciutat, buscant sinergies i complicitats entre persones mentre garantim la independència editorial que ens ha marcat fins el moment. Tenim un bonic repte per davant. Si no has pogut participar a l’assemblea però vols sumar-t’hi, pots contactar amb nosaltres a info@elcugatenc.cat.

Amb això, només ens queda donar les gràcies. Molts cops hem explicat que som un diari diferent en les formes, i això també passa per aquest treball de base. Sense la vintena de persones que han acudit a l’assemblea ni la resta de gent que ens ha donat suport al llarg dels prop de dos anys que portem en marxa, res d’això seria possible. Entre tots estem començant a tensar la corda i som conscients que, amb més de 3.000 usuaris únics al mes (3.757 a l’abril i un rècord de 4.085 al febrer), tenim suficient lectors per ser rendibles.

Equip d'elCugatenc

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article