La salut mental sota una visió energètica

Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Segurament us preguntareu què és això que estic dient, oi? Doncs m’explicaré. Quan parlem de que nosaltres som energia, estem dient el que diuen els físics. És a dir, que el món es mou per unes forces invisibles que ens fan parlar, córrer, treballar, estimar, pensar... Aquesta energia també fa que les plantes creixin, que les ones s’apropin a les platges, que giri la Terra i que els planetes i tot l’univers estiguin en costant moviment. Podríem dir que és l’Esperit, l’Ànima i, fins i tot, Déu.

Però sense entrar en consideracions religioses, si aterrem al nostre món d’éssers humans podem comprovar que quan no tenim forces, ens sentim fatigats, ens obsessionem, ens deprimim o pensem que no tenim energia, emmalaltim i hem de trobar solucions acudint a la consulta de l’especialista. Si veiem la malaltia com la mala circulació energètica, trobarem la manera de solucionar el problema desbloquejant aquesta retenció; perquè es restableixi l’equilibri natural del éssers ja siguin vius o inertes.

La funció del terapeuta és netejar els circuits energètics que tenim bloquejats. I com es fa això? Doncs, si per exemple és un pensament reiteratiu que no ens deixa pensar correctament , haurem de veure què estem fent nosaltres per a que perduri i, a lo millor, admetre el  pensament i no reprimir-lo ni rebutjar-lo amb el neguit que comporti. El mateix podem dir d’una emoció, per exemple de tristor, que no se’n va. Segurament hem de travessar el túnel del dolor i sortirem a la llum. Físicament també tenim contractures i bloquejos que ens fan nosa i que haurem d’alliberar per a que les energies tornin a circular sense retenció.

La bioenergètica se n’ocupa d’això i n’hi ha terapeutes especialitzats en normalitzar els estats de bloquejos, ja siguin mentals, emocionals o físics. A ASSADEGA’M, de vegades, hem treballat aquests aspectes tan necessaris per retrobar-nos amb equilibri.

Assadega'm, associació per a la superació de l'ansietat i la depressió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi