Benvolguda Cristina

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aprofito aquest espai que tinc setmanal per adreçar-me a una de les figures polítiques de Sant Cugat, la Cristina Paraira. Una política que sovint passa desapercebuda per la majoria de la gent però que fa aquest any 12 que ocupa un càrrec públic al nostre ajuntament i que comença amb aquest el seu quart mandat. Primer a "l'ombra" del totpoderós líder d'Unió (aleshores) Joan Recasens i, quan aquest saltà a la política nacional, empoderant-se com a líder local d'aquesta organització.

La Cristina, doncs, forma part del "paisatge" polític local. Sempre entre els més propers al que més mana, primer amb el Lluís Recoder i ara amb l'alcadessa Mercè Conesa. Com a portaveu del govern, la qual cosa comporta respondre a l'oposició en els plens en les diferents temàtiques polítiques que es debaten amb aquella característica solvència de frontó que tenen la gent d'Unió, de bagatge ideològic. Sempre amb la responsabilitat de la gestió dels serveis urbans, vegi's tot el que té a veure amb la neteja de carrers i edificis públics i recollida de residus, la il·luminació pública, la cura dels parcs, etc que a la nostra ciutat representa la partida més important del pressupost i els contractes i adjudicacions més cobejats per les empreses.

Benvolguda Cristina, en aquestes darreres setmanes t'ha esclatat un assumpte que no has gestionat massa bé. Ho sento però això de que "les relacions interpersonals" de les treballadores de la neteja dels edificis públics pot ser un problema, a part de que ho vas dir al ple (està gravat), és una relliscada perquè hauria de millorar l'eficiència d'aquestes treballadores amb la seva empatia, a no ser que el que es vulgui enlloc de persones sigui robots.

Per cert, dos apunts més, també aprofitant aquest espai que tinc d'opinió pública i adreçant-me a tu mateixa com a responsable del mateix "negociat". Quan es va adjudicar el servei de recollida de residus recordo que es va tenir molt en compte un disseny de contenidors accessible per tothom. No sé si és que no s'han pogut canviar tots encara però a Josefina Mascareñas els contenidors només es poden obrir amb la mà i és clar, si a les mans hi portes les bosses amb els residus ja m'explicaràs com els has d'obrir...

Des del Monestir fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra hi ha almenys vuit fonts públiques de les quals quatre no funcionen. No s'havia quedat que les fonts públiques de Sant Cugat s'havien d'arreglar i havien de funcionar totes? Fa molta calor i resulta que quan surts a passejar no pots beure aigua pública, clar que això deu ser cosa del concessionari de l'aigua que no deu tenir massa interès en gastar més del compte, oi?.

I per acabar, un de polític ideològic: en el ple d'aquesta setmana el regidor Damià Calvet va presentar una moció de suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del proper 27 de setembre. El tripartit que governa la nostra ciutat (Convergència, Unió i Demòcrates de Catalunya) va votar a favor de la moció, com ERC i la CUP. Però en el cas teu, com en el cas de l'Esther Salat, podeu explicar com és que havent-vos quedat a Unió i donant suport a les tesis d'en Durán i Lleida, podeu aprovar aquesta moció? A mi em sembla contradictori per no dir coses més grosses.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi