Bones vacances

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ja han arribat les vacances. El moment de descansar i desconnectar per agafar forces per a la tornada i aquest cop la política catalana necessita aquestes vacances més que mai. Fa temps, potser dècades, en què en la política d'aquest país no hi havia situacions com les actuals. Desafiaments que poden marcar el futur de Catalunya com mai, i moviments a dins dels partits que provoquen canvis que ningú hagués cregut possibles.

El 27 de setembre els catalans serem cridats a les urnes en unes votacions que culminen un llarg procés d'autodeterminació. Les properes eleccions autonòmiques es convertiran en unes eleccions plebiscitàries que determinaran el futur de Catalunya, dins o fora d'Espanya. Per poder fer front a aquestes eleccions i aconseguir una majoria amplia, tant ERC com CDC han deixat de banda les seves diferències per formar una llista conjunta amb membres de la societat civil. Per primer cop, al capdavant d'unes llistes a eleccions nacionals no estarà el representant d'un partit, sinó una figura, la de Raül Romeva, que tot haver sigut polític anteriorment, s'identifica com a representat de les diverses associacions que han posat en marxa el procés.

Si aquesta llista unitària suposarà una nova manera d'encarar les relacions entre CDC i ERC, això ho veurem passat l'estiu. Al cap i a la fi és lògic que si els dos partits s'han posat d'acord en un moment crucial com aquest, és normal que també acostin posicions en altres institucions i Ajuntaments.

I mentre uns s'apropen, altres es separen. Aquest cap de setmana ha saltat la notícia que alguns membres d'Unió de Sant Cugat han abandonat la militància en el seu partit per formar part del nou projecte "Demòcrates per Catalunya" que dóna suport a la llista unitària. Si això ho sumem a les declaracions que Duran i Lleida i Espadaler han fet en contra del procés i de la llista pel Si, ens trobem en una curiosa situació. A Sant Cugat en aquest moment hi ha dues regidores (Salat i Paraira) que continuen afiliades a Unió, i un regidor (Brugarolas) que s'ha donat de baixa per entrar en el nou partit sobiranista. Com quedarà l'equip de govern després del 27S es converteix en una incògnita, ja que és molt probable que el resultat de les eleccions marqui un nou full de ruta que no tan sols afectarà al destí de Catalunya com a país, sinó també a les diverses aliances als Ajuntaments que (com Sant Cugat) s'han declarat partidaris del procés independentista.

Gaudiu, doncs, d'unes més que merescudes vacances. Com veieu, al tornar ens espera una tardor més calenta que aquest mes de juliol.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi