Un barri clau

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la Festa Major de Mira-sol, una de les festes majors de barri més multitudinàries. Com sempre, ha sigut un triomf, gràcies a la bona feina duta a terme per les entitats i associacions de veïns implicades. Una festa que ens demostra, un cop més, que Mira-sol es molt més que un barri, és gairebé una ciutat en si mateixa.

Amb uns 13.000 habitants, estem parlant d'un districte que supera en població, no només a la veïna EMD de Valldoreix, sinó a gran part dels municipis de Catalunya. Distribuït en barris amb idiosincràsia pròpia com Mas Gener, Turó de Can Mates, Sant Joan, Can Cabassa i altres, afronta una diversitat que és el seu punt fort però que al mateix temps presenta una gran varietat de problemes que cal resoldre.

Per un cantó la problemàtica de la falta de manteniment de les rieres, una vella reivindicació veïnal. Per un altre els sorolls del transit a l'AP7 i la B30 que impedeixen el descans dels veïns, o la manca de manteniment en el Turó de Can Mates, entre altres. Tot plegat un conjunt de problemàtiques que s'han portat reiteradament al Consell de Barri de Mira-sol. Un Consell de Barri que no passa pels seus millors moments d'enteniment com ho demostra l'anul·lació de la darrera sessió del Consell el mateix dia de la seva celebració. Una sessió que havia d'aprovar els diners de lliure disposició i l'acta on es parlava dels problemes a resoldre. Això va generar un fort malestar entre els representants de les diverses associacions, que van entendre que la por a la manca de consens en aquest punt havien generat la suspensió del consell.

A poc menys de dos anys de les pròximes eleccions municipals, a Mira-sol el govern del PDECAT es juga molt més del que sembla. Ja el canvi a mig mandat del titular de la presidència va generar encara més recel per part del Consell. Tot això en un barri, el de Mira-sol, on Convergència sempre havia obtingut una ampla majoria (que garantia el govern de la ciutat) i on, a les darreres eleccions nacionals, ha vist com ERC-MES i Ciutadans han arrebatat al PDECAT part d'aquesta hegemonia. Al final sembla que les legítimes reivindicacions no resoltes dels veïns de Mira-sol es poden arribar a convertir en un crit de canvi que tingui conseqüències en el futur govern de Sant Cugat. Al cap i a la fi, una població de 13.000 habitants té molt pes en la distribució de regidors. Temps al temps.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi