Censura institucional

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Article originalment publicat a la revista InfoValldoreix.

Els grups d'ERC-MES, CUP-Procés Constituent i Ciutadans que conformem l'oposició política a l'EMD, hem decidit fer un article conjunt, en aquest número de la revista de Valldoreix, com a mostra de rebuig a l'actitud del govern convergent.

Ja fa un temps que l'actual equip de govern de l'EMD de Valldoreix, presidit pel Sr. Puig, gestiona Valldoreix de forma unilateral com si els partits en l'oposició, representants de moltes veïnes i veïns, no existíssim.

Pot ser que aquest govern cregui que una gran part dels valldoreixencs no mereixen ser tinguts en compte.

Un exemple més, el vam patir el darrer Ple de maig, quan C's, ERC-MES i la CUP-PC vàrem demanar que la nostra tasca per Valldoreix també pogués quedar reflectida en la comunicació que fa l'EMD diàriament a través de les seves xarxes socials i web. Però, un cop més, la nostra proposta va topar amb el mur de la intolerància.

És evident que existeix una línia molt fina i sovint traspassada pel present govern entre què és propaganda política i informació institucional. Aquest ús indegut esdevé propaganda del partit que governa, abans CiU-Actuem, ara anomenat PDECAT, i quan demanem un òrgan de participació per fiscalitzar aquest fet (com sí tenen a Sant Cugat i d'altres poblacions) se'ns nega reiteradament.

També se’ns nega la possibilitat de donar a conèixer les possibles alternatives, propostes, i lluites en les quals podem estar implicades amb els mateixos mitjans de què disposa el PDECAT-Actuem: amb les xarxes públiques de l'EMD de Valldoreix, que no són del seu partit, són de tots. Aquests han de traslladar la pluralitat política que existeix a la Junta de Veïns i no ser només un altaveu de la tasca que fa l'equip de govern.

El fet de provar d'invisibilitzar la feina i l'esforç que fem la resta de partits presents a l'EMD i fer aquest ús partidista dels mitjans institucionals suposa una tàctica de joc brut en tant que una infravaloració i un greuge cap a totes les veïnes i veïns que han votat un partit diferent del de l'equip de govern, com també ho és pels que no han votat o, fins i tot, per a les persones que només treballen a Valldoreix.

Insistim a demanar que es normalitzi l'ús plural de les xarxes socials, la web i l'InfoValldoreix per tal de donar una cobertura informativa àmplia, no restrictiva i sense censures de tots els subjectes polítics que conformen l'EMD de Valldoreix.

Moltes gràcies.

ERC-MES, CUP-Procés Constituent i Ciutadans, oposició a l’EMD de Valldoreix

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi