Un Consell trasbalsat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La setmana passada, al Consell de barri de Mira-sol, es va viure una situació tensa que esperem que no es torni a repetir mai més. En principi era un Consell extraordinari amb un únic punt del dia: aprovar la destinació dels diners de lliure disposició corresponents a l'any 2017.

El que hauria d'haver sigut una sessió curta i sense sorpreses, es va acabar convertint en una situació tensa. I no em refereixo als moments en què la presidència li va negar la paraula o es va negar a contestar a representants polítics, persones del públic o, fins i tot, a algun representant d'associacions com va ser el meu cas. Al cap i a la fi un mal dia el podem tenir tots, i segur que no tornarà a passar.

Em refereixo, més aviat, a què un punt important com és l'aprovació de la destinació dels diners de lliure disposició es va veure sotmès a una agria discussió. Una discussió entre la presidència i les associacions i veïns que no veien clar la destinació d'una part important dels diners a la construcció d'un carril bici a Mas Gener. De fet va ser l'associació de veïns de Mas Gener la que més es va oposar a aquesta despesa.

Finalment, després d'un intens debat, es va optar per sotmetre la decisió a votació. Aquí es va encetar una nova discussió sobre si els grups polítics podien votar o no. Finalment tots els grups polítics van optar per l'abstenció, sent només els representants de les associacions i el vicepresident del Consell els que varen votar. El resultat? Quatre vots a favor, tres en contra i una abstenció. Una victòria pírrica per part de la proposta de l'Ajuntament, que només es va salvar pel vot del Vicepresident. L'evident disgust per part dels veïns que van venir al Consell es va fer palès amb comentaris i amb l'abandonament del Consell.

En definitiva, una sessió de Consell molt tensa que mai s'havia vist amb els anteriors presidents. Una situació derivada de la manca d'entesa amb totes les associacions que el formen. Una situació complicada que no deixa de ser perillosa en un barri, el de Mira-sol, on (com ja vaig dir en el meu anterior article) es juga bona part de la futura composició del Ajuntament de Sant Cugat. Esperem que això canviï, pel bé de Mira-sol i dels seus veïns.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi