La fauna de Sant Cugat

Mestre jubilat i actor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El proppassat mes de juny el regidor no adscrit de l'Ajuntament, Dimitri Defranc, tenia intenció de presentar una moció al Ple demanant que es faci una guia de la fauna local. Deia que d'aquesta manera es podria tenir controlada la situació de les espècies, tant autòctones com invasores. Sembla ser que es va acordar dur-la a terme.

Penso que també entre la població, la humana, m'estic referint, hi ha espècies autòctones i invasores.

Que ningú no vegi en les meves paraules vestigis xenòfobs, perquè no és aquesta la meva intenció. No és la procedència dels seus habitants el que determina l’espècie. Poden haver-hi magribins, sud-americans o andalusos autòctons, que venen, s'integren i col·laboren en el poble. O al revés, gent d'aquí de tota la vida que no participen ni fan res pel lloc on se suposa que viuen. Veritables paràsits, gent invasora.

És l'actitud el que determina si un poblador és autòcton o invasor. La gent “rara” a la qual feia referència en Josep Maria Vallès. Gent que fa teatre, castellers, que fan esport, el voluntariat, les corals i un llarg etcètera són els que de debò fan moure i donen vida a un poble.

Els altres, els invasors, són aquells descontents que ho critiquen tot i no fan res per esmenar-ho. Passen pel teu costat i et miren amb commiseració quan estàs muntant la parada en una Festa de Tardor. Són incapaços de donar quelcom seu i diuen que ell ja paga impostos perquè l'Administració Local ho faci.

No estaria malament fer també un estudi sobre aquestes dues espècies de pobladors. I, com diu en Dimitri Defranc, estudiar les repercussions que puguin haver en les variacions ambientals i els contaminants a la ciutat.

Sospito, com deia en un altre article, que pocs en fan molt i molts no en fan res. O potser sóc massa pessimista...

Rafa Usero, mestre jubilat i actor

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article