Gràcies, Mossos

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El dijous 17 d'agost de 2017 quedarà gravat a la memòria dels catalans durant molts anys. La barbàrie i el caos assassí va colpir aquest cop un dels símbols de la nostra ciutat de Barcelona; les Rambles. El fanatisme religiós, potser el pitjor dels fanatismes, va repartir sense discriminació la seva terrible aura de mort entre els que fins feia un moment eren persones gaudint d'un dels carrers més emblemàtics de la ciutat comtal.

Les imatges de l'atemptat ens varen portar rapidament a la ment les imatges dels atemptats d'Atocha o de les Torres Bessones; gent corrent fugint de la zona de l'atac, crits, desesperació, terror. Però al costat d'aquestes imatges dels ciutadans desesperats, apareixien les figures del personal d'emergències, de la Guàrdia Urbana, dels cossos de seguretat, que aconseguien posar ordre en el caos i atenien a les víctimes esteses en el terra. La rapidesa amb la que van dur a terme la seva feina, segur que va salvar la vida de molts dels ferits, i la imatge de la seva presencia transmetia un bri de control necessari en un moment de caos i de terror.

Però la feina anava més enllà de la que es duia a terme en el mateix lloc de l'atemptat. Els terroristes havien aconseguit fugir amb la intenció de seguir provocant més terror. Per sort la ràpida i més que eficient actuació dels mossos va evitar la reproducció de la tragèdia a Cambrils i, qui sap, si potser en algun lloc més. L'abatiment de quatre dels terroristes i la rapidesa en la detenció d'altres membres de la cèdula islamista, demostra que la nostra policia està més que preparada per a fer front a situacions com aquestes. La seva presència en els carrers de Barcelona, amb un desplegament eficient i ràpid, va donar la necessària imatge de control en situacions com aquesta.

Queda molt per saber sobre aquest terrible atemptat, i segurament hi haurà coses que mai sabrem. Però el que sí és cert és que cal felicitar al cos de mossos de la Generalitat, i per extensió a tots els cossos i forces de seguretat que van intervenir, així com al personal d'emergències, gràcies als quals aquesta tragèdia no es va cobrar més vides. No tenim por, o almenys intentem no tenir-ne, i això és gràcies, sobretot, a la nostra policia que ha fet el que havia de fer. Gràcies.

Dedicat als amics de mossos, Policia local, i resta de cossos i forces de seguretat que es juguen la vida cada dia perquè nosaltres puguem seguir tenint vida.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi