Un centre per investigar i defensar la vida a Sant Cugat

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El passat setembre el Ple de Sant Cugat va aprovar la construcció d'un refugi d'animals per a la nostra ciutat. Al desembre del mateix any es va assignar una partida pressupostària de 100.000 euros per a la construcció i adequació d'aquest centre.

Aquest setembre celebrem l'efemèride amb la ferma esperança que en els propers mesos comenci ja a ser una realitat per a la ciutat de Sant Cugat.

La ciutat no proposa fer un simple centre de recollida d'animals víctimes del consumisme exacerbat o de la fatalitat del destí. El lloc pretén ser també un lloc pioner en els drets dels animals i la natura a més d'un lloc de trobada on parlar de valors que s'allunyin de la perillosa visió d'entendre la vida com un acte merament estètic o consumista.

L'objectiu dels i les ecologistes de Sant Cugat és que sigui un espai per a l'educació, perquè les escoles i els col·legis puguin interaccionar i ser part del diari viure.

És la meva esperança particular que aquest tipus de centres cada vegada siguin més autosostenibles i que arribi un moment en què es dediquin també a aportar en avenços científics pel que fa a l'enteniment de la naturalesa i els éssers vius.

Un centre defensor dels drets de la natura

Sant Cugat, diuen molts dels que passen per aquí, és una ciutat “condemnada a l'èxit” i aquest èxit ha d'estar vinculat fraternalment amb les noves idees sortides des de la societat i l'acadèmia com les ciutats en transició, el decreixement i la lluita per que la naturalesa també sigui objecte de drets.

En una conferència davant masterats de la UB algú ens preguntava què és això dels drets de la natura. La resposta és simple, si les persones i la propietat privada són objecte de dret, la natura també ho pot ser, sempre que aquests drets siguin per preservar-la, permetre el seu creixement, la realització dels seus cicles vitals, etc.

Formació i ciència

La possibilitat que un centre d'aquest estil pugui ser un lloc per a la investigació sobre la vida animal, que els estudiants d'escoles i col·legis als seus respectius nivells puguin desenvolupar les seves habilitats i preferències d'estudi i cura de la natura i els éssers vius serà un repte.

Entre els perills d'aquest ambiciós projecte hi ha la inestabilitat de l'administració, ja que cada 4 anys hi ha eleccions i aquesta visió de futur pot ser que no sigui compartida per totes les tendències polítiques que en el futur poden decidir sobre les prioritats i camins que portarà la ciutat. És per això important posar ja la primera pedra perquè aquest centre sigui propietat emocional de la gent del poble i amb una gestió que tingui vistes a futur centrades en el benestar i en R+D en benefici dels animals, l'entorn i la natura.

Dimitri Defranc, membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article